Jay Hill Rookoven - RVS - 28 x 17 x 7 cm
Ben jij een liefhebber van gerechten met een rooksmaak? Dan valt een rookoven van Cookinglife je zeker aan te raden. Hiermee voeg je op eenvoudige wijze een rooksmaak toe aan al je favoriete vis-, vlees- of groentegerechten. In een rookoventje wordt de ruimte volledig afgesloten, waardoor er geen zuurstof meer bijkomt. Het rookmot of de houtsnippers zullen hierdoor gaan smeulen, door deze rookontwikkeling ontstaat er een rokerige smaak aan het gerecht. Bij Cookinglife kun je terecht voor een kleine rookoven die gemakkelijk te gebruiken is.
BBQ rookoven
Ben je op zoek naar een rookoven die je op de BBQ kunt gebruiken? Deze vind je in ons assortiment. Zo kun je de rookoventjes van Jay Hill niet alleen op de barbecue gebruiken, maar ook op: inductie, gas en op een elektrische, keramische en halogeen kookplaat. De ovens zijn niet alleen te gebruiken op vele hittebronnen, ze zijn ook nog eens zeer multifunctioneel. Zo kun je jouw BBQ rookoven ook gebruiken als normale oven, stomer of braadslede.
Camerons rookoven
Bij Cookinglife kun je een rookoven kopen van verschillende topmerken, zoals Camerons of Jay Hill. De ovens van Camerons kun je op twee manieren gebruiken, je kunt je gerecht met koude of warme rook roken. Indien je kiest voor een rookoven van Camerons ontvang je een compleet pakket, met: schuifdeksel, lekplaat, rookrek en rookmot. Zo kun je direct beginnen met het roken van je favoriete gerecht! Na het eten maak je de Camerons rookoven gemakkelijk schoon in de vaatwasser.
Wat kan je allemaal roken met een rookoven?
Voor welke bereidingen kunt je een rookoven gebruiken? Vlees, vis, gevogelte, groente en zelfs kaas kan worden gerookt, eigenlijk alles wat je ook zou kunnen barbecueën kun je roken. De smaak die jouw gerecht krijgt wordt bepaald door de houtsoort van de rookmot. Zo zijn er diverse soorten te verkrijgen naast de welbekende houtsnipper van de beukenboom maar ook van diverse fruitbomen. Wil je een verfijnde smaak creëren? Denk dan bijvoorbeeld aan droge kruiden en specerijen. Je kan de rookmot en natuurlijk de rookoven kopen bij Cookinglife. Bekijk ons brede assortiment aan rookovens en accessoires.
Tip: plaats een bereidingsbakje in de rookoven die je kunt vullen met wijn, bouillon of water met kruiden. Zo ontstaan er tijdens het roken dampen die je bereiding extra sappig houden en nog meer smaak geven.
Koud roken met de rookoven?
Vlees of vis die je warm wilt roken moet je vooraf pekelen. Dat doe je door grof zout te mengen met kruiden naar wens, jouw voedsel erin te wentelen en erin te laten rusten. Hoe lang je moet pekelen hangt af van het ingrediënt. Zodra je hier klaar mee bent, spoel je alle pekel goed af en droog je het voedsel grondig. Bij koud roken is de temperatuur in de rookoven maximaal 25°C. Bij warm roken is de rooktijd aanzienlijk korter dan bij koud roken. Na ongeveer 30 minuten is de rooksmaak ingetrokken. Houd de temperatuur van de rookoven goed in de gaten.
Rookoven kopen
Weet jij welke rookoven je wilt kopen? Bestel je oven dan eenvoudig online en wij zorgen ervoor dat je product snel thuis wordt geleverd. Naast rookovens vind je hier allerlei producten om jouw barbecue-ervaring compleet te maken. Bekijk bijvoorbeeld ook eens onze: box smokers, rookchips of rookhoutblokken. Wil je graag een goedkope rookoven kopen? Houd dan onze aanbiedingen in de gaten of filter op laagste prijs