Recepten
Suikervrij
Bakken
Ontbijt
Zuivelvrij
Recette
Bananenbrood muffins
Deze baksels zijn vrij van tarwe, zuivel en geraffineerde suiker. Voor een glutenvrije muffin kun je het speltmeel vervangen door bijvoorbeeld een combinatie van amandel-, boekweit-, of rijstmeel.
Couloir | Ontbijt/tussendoor |
---|---|
Cuisine | Amerikaans |
Portions | 8 |
Temps de préparation
Temps de préparation | 20 min |
---|---|
Temps de cuisson | 25 min |
Total | 45 min |
Ingrédients
- 150 gram speltmeel
- 2 rijpe bananen (liefst wat groter)
- 3 medjoul dadels, ontpit
- 2 eieren
- 60 gram rozijnen
- 30 ml zonnebloemolie of olijfolie
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel koekkruiden
- snuf zout
- handje gehakte cashewnoten