Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Bakken Glutenvrij

Rijstmeel is niet het makkelijkste meel om mee te bakken. Althans, dat vind ik, aangezien mijn rijstmeelcake 4.0 nog steeds niet goed genoeg was om online gezet te worden. Waar een wil is, is een weg, dus die rijstmeelcake komt er wel. Maar deze glutenvrije brownies van rijstmeel zonder geraffineerde suikers zijn een groot succes.

Recette

Brownies van rijstmeel

Smeuïg, rijke chocoladesmaak en toch relatief gezond, voor een brownie tenminste. Het recept is super snel, dus je hebt binnen no-time geweldige brownies op tafel staan.

Couloir Tussendoor
Cuisine Amerikaans
Portions ca 10 stuks

Temps de préparation

Temps de préparation 15 min
Total 30 min

Fournitures

  • Mengkom

Ingrédients

  • 55 gram kokosolie
  • 50 gram olijfolie
  • 50 gram rijstmeel
  • 10 gram ketanmeel (kleefrijstmeel)
  • 85 gram pure chocolade
  • 115 gram kokosbloesem suiker
  • 10 gram cacao nibs
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel vanille extract

Brownies van rijstmeel

    1. Verwarm de oven voor op 150 graden
    2. Doe de kokosolie, olijfolie en chocolade in een kom en smelt au bain marie tot het een mooi mengsel is en de chocolade helemaal gesmolten is.
    3. Meng in een aparte kom de eieren, suiker, vanille extract en het meel en mix dit even goed door. Voeg hier het chocolade mengsel aan doe en de cacao nibs en mix nog een minuutje met de handmixer.
    4. Giet het mengsel in een vierkante vorm bekleed met bakpapier en bak in de oven ongeveer 15-18 minuten.

Ondertussen wil ik natuurlijk ook weleens iets lekkers bakken met rijstmeel dat wel daadwerkelijk geslaagd is. En deze glutenvrije rijstmeel brownies zijn perfect. Perfect? Ja echt. Smeuïg, rijke chocoladesmaak en toch relatief gezond. Al moet ik eerlijk zijn en zeggen dat deze brownies wel iets meer calorieën bevatten dan bijvoorbeeld een havermout koekje. Maar er zit geen geraffineerde suiker, boter of tarwe in, dus voor een brownie is het best een gezonde jongen.

Ook voor deze brownies gebruik ik Vivani chocolade, en wel de 92% cacao. Die bevat kokosbloesem suiker in plaats van geraffineerde suiker en heeft een rijke, pure smaak. Yummy!
Het recept is super snel, dus je hebt binnen no-time geweldige brownies op tafel staan.