Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Kerst Nagerecht Suikervrij Zuivelvrij

Een panna cotta vind ik één van de lekkerste desserts; het is een mooie afsluiter van een diner, die niet al te zwaar op je maag valt. Zeker voor kerst geen overbodige luxe, omdat je voor je dessert waarschijnlijk al best wat achter je kiezen hebt. Het leek me leuk om eens te experimenteren met dit dessert door chai panna cotta met sinaasappel en pistache te maken, een bijzondere variant. Chai vind ik een heerlijke smaak en het combineert perfect met de pistache en sinaasappel. Ook goed om te weten: dit recept bestaat enkel uit natuurlijke suikers en is vrij van zuivel.

Recette

Chai panna cotta met sinaasappel

Probeer eens wat anders en maak dit heerlijke nagerecht om je kerst diner op een heerlijke manier af te sluiten!

Couloir Nagerecht, dessert
Cuisine Italiaans
Portions Voor 4 personen

Temps de préparation

Temps de préparation 15 min
Configurer min. 3 uur 0 min
Total 3 uur 35 min

Ingrédients

  • 400 ml plantaardige melk
  • 125 ml plantaardige room
  • 2 eetlepels honing (gebruik agavesiroop voor de vegan versie)
  • 2 theelepels vanille extract
  • 2 theezakjes chai kruidenthee
  • stukje gember
  • theelepel kardemom(poeder)
  • 3-4 gram agar agar
  • 1 sinaasappel (rasp)
  • handje pistachenoten (ongezouten)

Chai panna cotta met sinaasappel

    1. Kook water en doe 100ml water in een theemok. Doe hier de twee chai theezakjes bij en de kardemom. Snijd de gember in stukjes en voeg dit er ook aan toe. Laat ongeveer 20-30 minuten trekken.
    2. Zeef de kardemom, gember en theezakjes uit het chaimengsel en doe in een pannetje.
    3. Doe de plantaardige melk, de room en agar agar erbij en breng dit aan de kook.
    4. Laat ongeveer 2 minuten koken (flink laten borrelen) en haal het pannetje dan van het vuur. Voeg direct de honing en vanille extract toe en roer met een garde goed door. Rasp de schil van een halve sinaasappel hierbij. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    5. Wanneer het mengsel iets is afgekoeld, verdeel je dit over 4 bakjes of glazen. Zet deze in de koelkast. De panna cotta heeft een paar uur nodig om op te stijven (of laat de panna cotta in de vriezer opstijven, nadat deze wat is afgekoeld)
    6. Wanneer de panna cotta is opgestijfd, snijd je de pistachenootjes klein en verdeel je deze over de vier panna cotta’s. Rasp de andere helft van de sinaasappel en verdeel de rasp over de vier glazen.
    7. Zet in de koelkast en haal ze er 5 minuutjes voor serveren uit om nog even op temperatuur te komen. Enjoy!