Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Bakken Nagerechten Koeken Recepten

Deze heerlijke chocolade koekjes zijn onweerstaanbaar! Knapperig van buiten en lekker fudgy van binnen.... Mmmm 

Recette

Chocolade crinkle koek

met poedersuiker

Couloir Dessert / Koek
Cuisine Nederlands
Portions 30 stuks

Temps de préparation

Temps de préparation
Temps de cuisson 20 min
Total 40 min

Fournitures

  • Mengkom
  • Weegschaal
  • Smeltpan Au Bain Marie
  • Zeef
  • Bakmat

Ingrédients

  • 200 gram pure chocola
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram suiker
  • 2 eieren
  • 120 gram bloem
  • Mespunt zout
  • 7 gram bakpoeder
  • 25 gram cacaopoeder
  • 100 gram poedersuiker

Chocolade crinkle koek

    1. Smelt 50 gram chocolade met de boter au bain-marie en roer tot het een egale massa is.
    2. Hak de rest van de chocola ook alvast fijn.
    3. Voeg dan de suiker en eieren toe aan het chocolade-botermengsel.
    4. Meng dan de bloem, het zout, bakpoeder en cacaopoeder door het mengsel. Als laatste voeg je de rest van de gehakte chocolade toe.
    5. Laat het deeg minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
    6. Rol balletjes van het deeg ter grootte van een pingpongbal.
    7. Rol de balletjes deeg door een schaaltje poedersuiker en leg ze op een met bakmat beklede bakplaat.
    8. Bak de koekjes in 15-20 minuten op 180 °C gaar.