Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Bakken Taarten

Als je op zoek bent naar een suikervrije chocoladetaart die je in een handomdraai maakt, is dit je recept. Het is een perfecte taart voor feestjes of verjaardagen, omdat het heel gemakkelijk te maken is en je hem in de koelkast goed kunt bewaren. Daarnaast; wie is er nu niet gek op chocolade taart?

Recette

Chocoladetaart met frambozen

Als je op zoek bent naar een suikervrije chocoladetaart die je in een handomdraai maakt, is dit je recept. Het is een perfect taart voor feestjes of verjaardagen, omdat het heel gemakkelijk te maken is en je ‘m in de koelkast goed kunt bewaren.

Couloir Tussendoor
Cuisine Nederlands
Portions 8 - 10 punten

Temps de préparation

Temps de préparation 45 min
Total 55 min

Ingrédients

  • 150 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram boter (of vervang voor kokosolie)
  • 60 gram suikervervanger
  • 50 gram frambozen
  • 3 eieren
  • 50 gram cacao
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel kaneel

Chocoladetaart met frambozen

    Hoe maak je een chocoladetaart met frambozen?

    1. Vet een springvorm van 18cm in met wat boter of kokosolie.
    2. Mix alle ingredienten in een keukenmachine samen, tot het een egaal mengsel is. Één tot twee minuutjes is voldoende.
    3. Lepel het mengsel in de springvorm en bak 45 minuten in de oven. Garneer eventueel met wat chocolade frosting en verse frambozen.

Voor dit recept gebruik ik glutenvrij zelfrijzend bakmeel. Dat is in veel natuurwinkels te krijgen. Heb je geen zelfrijzend bakmeel in huis? Je kunt ook een standaard glutenvrij meel gebruiken en dan twee theelepels bakpoeder toevoegen. Je kunt deze suikervrije chocoladetaart op een paar manieren nóg lekkerder maken. Zo kun je bijvoorbeeld een chocolade frosting maken, door wat pure chocolade met kokosmelk te smelten en over de taart te verdelen. Wil je een suikervrije frosting? Meng dan wat suikervrevangende poedersuiker met (plantaardige) yoghurt en wat cacaopoeder. Super lekker!

Mag je geen frambozen? Geen probleem, deze kun je ook vervangen (door bijvoorbeeld aardbeien) of weglaten. De suikervervanger van Steviala die ik gebruik, is een fijn product om in huis te hebben als je veel bakt. Het heeft dezelfde structuur als kristalsuiker en daardoor heel fijn om te gebruiken in bakrecepten, zoals deze chocoladetaart.