Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Bakken Suikervrij Gebak Glutenvrij

Onlangs wilde ik wat lekkers voor bij de koffie maken en zocht ik naar een mooie combinatie van smaken. Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik deze glutenvrije dadeltaart met pecannoten tegenkwam. 

Recette

Dadeltaart met pecannnoten

Deze dadeltaart met pecannoten en kokos heeft een knapperige amandelbodem en een zoete vulling van dadels en pecannoten. De kokosolie en geraspte kokos geven een heerlijke tropische smaak. Perfect als snel en gezond tussendoortje of nagerecht!

Couloir Tussendoortje, nagerecht
Cuisine Nederlands
Portions 1 taart

Temps de préparation

Temps de préparation 15 min
Temps de cuisson 15 min
Total 30 minuten

Ingrédients

  • 80 gram kokosolie
  • 80 gram pecannoten
  • 100 gram dadels
  • 2 eieren
  • geraspte kokos
  • 100 gram amandelmeel

Hoe maak je een dadeltaart met pecannoten?

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
    2. Doe het amandelmeel in een kom en voeg het ei toe. Vet een bakvorm in en verdeel het beslag over de bodem. Druk goed aan.
    3. Bak de amandelbodem in 15 minuten goudbruin in de oven. Laat de bodem afkoelen.
    4. Ondertussen begin je aan de vulling. Dit is het lastigste deel! Smelt de kokosolie in een pannetje. Kluts een eitje los in een kommetje. Zet het vuur lager. Je gaat nu het geklutst eitje toevoegen aan de gesmolten kokosolie. Let op! Roer heel snel met de garde totdat het goed gemengd is. Als je niet snel genoeg roert, krijg je roerei!
    5. Snijd dan de dadels in hele kleine stukjes en voeg dit toe aan de kokosolie.
    6. Voeg nu ook de pecannoten toe en meng het geheel nogmaals goed door elkaar.
    7. Verdeel het mengsel over de afgekoelde amandelbodem.
    8. Strooi wat geraspte kokos over de dadeltaart en klaar. Geniet ervan!