Recepten
Ontbijt
Vegan
Glutenvrij
Recette
Gezond en snel quinoa ontbijt
Dit snelle quinoa ontbijt is een heerlijk, gezond en voedzaam begin van je dag. De quinoa wordt gekookt in amandel- of sojamelk en op smaak gebracht met agavesiroop en kaneel. Het geheel wordt afgemaakt met bosbessen, die je naar keuze kunt mengen of later kunt toevoegen voor een frisse bite. Voor extra crunch kun je amandelen, pecannoten of lijnzaad toevoegen. Dit voedzame ontbijt zit boordevol vitamines, mineralen en vezels, en is eenvoudig aan te passen aan je eigen zoete voorkeur door meer of minder zoetmiddel te gebruiken. Perfect om de dag goed te beginnen!
Couloir | Ontbijt |
---|---|
Cuisine | Nederlands |
Portions | Voor 1 grote of 2 kleine porties |
Temps de préparation
Temps de préparation | 15 min |
---|---|
Total | 20 minuten |
Ingrédients
- 50 gram quinoa
- 250 milliliter amandelmelk/sojamelk
- 1 theelepel agavesiroop
- 1 theelepel kaneel
- 75 gram bosbessen (vers/ontdooid)