Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Bakken Glutenvrij Pasen Paasbrunch

High tea: echt een moment om lekker te genieten van heerlijke traktaties. En dat lukt zeker met deze glutenvrije brownies zonder geraffineerde suikers. Ze zijn heel gemakkelijk te maken en waanzinnig lekker. Ik nam een grote vershoudbak mee naar het werk en in een handomdraai was die leeg, zo goed vielen ze bij alle collega’s in de smaak. Succes gegarandeerd dus.

Recette

Glutenvrije brownies

Dit recept voor brownies wil je waarschijnlijk vaker maken, het is heerlijk. Het past ook perfect bij een high tea.

Couloir Tussendoor
Cuisine Amerikaans
Portions +/- 10 stuks

Temps de préparation

Temps de préparation 35 min
Total 45 min

Ingrédients

  • 75 gram hazelnootmeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram rijstmeel
  • 200 gram medjoul dadels (ontpit)
  • 200 gram suikervrije appelmoes
  • 65 gram fairtrade cacaopoeder
  • 2 grote eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 theelepel vanille extract
  • 40 gram grof gehakte noten (bijv. walnoten of hazelnoten)
  • 175 gram pure chocolade zonder geraffineerde suiker

Glutenvrije brownies

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden
    2. Doe de dadels, lijnzaad en de appelmoes in de foodprocessor en laat dit even aanstaan tot het een egaal mengsel is.
    3. Doe het hazelnootmeel, amandelmeel en rijstmeel in een mengkom, samen met het cacaopoeder en bakpoeder. Voeg het appelmoes mengsel toe, net als de eieren en het vanille extract en laat dit in een paar minuten tot een deeg mengen.
    4. Vet een brownievorm of bakblik van ca. 18x18cm in met wat kokosolie of olijfolie. Giet het mengsel hierin en verdeel over het bakblik. Bak in ongeveer 30-35 minuten af. Laat goed afkoelen.
    5. Smelt de chocolade au bain marie en hak de noten fijn. Verdeel de gesmolten chocolade over de brownies, let op: deze moeten helemaal zijn afgekoeld. Verdeel de gehakte noten over de chocolade en laat in de koelkast even hard worden. Snijd de brownies pas in stukken als de chocolade hard is geworden.
    6. Serveer met een lekkere kop thee tijdens je glutenvrije high tea!