Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Glutenvrij Vegan Hoofdgerecht Lunch

Ik ben zelf gek op pitabroodjes, ook mijn vriend is er groot fan van. Maar het kan nog wel eens lastig zijn om een glutenvrije variant te vinden in de supermarkten. Maar wat dachten jullie van zelf glutenvrije pitabroodjes maken? Als je deze glutenvrije pitabroodjes in de vriezer bewaart en even opwarmt in de oven, heb je altijd een basis klaar liggen voor een lekkere avondmaaltijd. Pita’s zijn namelijk super veelzijdig; je kunt ze vullen met gegrilde groenten en hummus, of met vlees uit de oven. In dit recept lees je hoe je gemakkelijk en snel glutenvrije pitabroodjes kan maken!

Recette

Glutenvrije pitabroodjes

Glutenvrije pitabroodjes zijn eenvoudig te maken en perfect voor een zelfgemaakte maaltijd. Het deeg wordt bereid met glutenvrij zelfrijzend bakmeel, gist, lauwwarm water, olijfolie en een snufje zout. Na 30 minuten rijzen, worden de pitabroodjes in de oven gebakken tot ze goudbruin zijn. Vul ze met je favoriete ingrediënten en geniet van deze heerlijke, glutenvrije broodjes.

Couloir Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands
Portions Voor 6 pitabroodjes

Temps de préparation

Temps de préparation 10 min
Temps de cuisson 10 min
Configurer min. 30 min
Total 1 uur

Fournitures

  • Keukenmachine of een mixer met deeghaken
  • Bakplaat met bakpapier

Ingrédients

  • 260 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 3 gram gist
  • 160 ml lauwwarm water
  • 1 flinke scheut olijfolie
  • ½ theelepel zout

Hoe maak je glutenvrije pitabroodjes?

    1. Doe het gist bij het lauwwarme water, meng even goed door en laat een paar minuten staan.
    2. Voeg het zout toe aan het bakmeel en voeg dan de olijfolie en het water met gist aan het meel toe. Meng dit met een keukenmachine of mixer met deeghaken tot een mooi deeg. Ook kan je het met de hand tot een mooi deeg kneden.
    3. Leg een vochtige theedoek over het deeg en laat dit op een warmere plek in huis (25-30 graden) ongeveer een half uur rijzen.
    4. Maak dan 6 gelijke bolletjes van het deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de zes bolletjes over de bakplaat. Zorg dat er genoeg afstand zitten tussen de bolletjes, want je gaat ze nu met een deegroller tot rondjes uitrollen. Maak de pita broodjes zo’n 2 cm dik; niet te dun, want dan kun je ze niet goed open snijden.
    5. Stel de oven nu voor op 225 graden. Bak de pitabroodjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en laat de broodjes daarna goed afkoelen.