Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Bakken Vegan Glutenvrij Recepten Taarten

Een taart die niet alleen makkelijk te maken is, maar ook nog eens super lekker is? En niet te vergeten helemaal vegan! Door de bodem van haver, kokosolie en dadels heeft de taart een lekkere crunchy bite en de topping van banaan en kokos is romig en hemels! Ga jij deze glutenvrije taart met banaan en kokos binnenkort proberen?

Recette

Glutenvrije taart met banaan en kokos

Deze glutenvrije en vegan taart met banaan en kokos is een romige, smaakvolle traktatie. De bodem is gemaakt van havervlokken, amandelen en dadels, terwijl de vulling een mix is van plantaardige melk, kokoscrème en bananen. Bak de bodem eerst, maak daarna de romige vulling, en laat de taart opstijven in de koelkast. Garneer met plakjes banaan voor een heerlijke, frisse afwerking!

Couloir Tussendoortje, Nagerecht
Cuisine Nederlands
Portions 6-8 stukken taart

Temps de préparation

Temps de préparation 1 uur en 20 min
Total 1 uur en 50 minuten

Fournitures

  • Een taartvorm met een diameter van 18 cm
  • Keukenmachine
  • Taartbordjes en taartvorkjes

Ingrédients

  • 70 gram havervlokken (glutenvrij)
  • 85 gram amandelen
  • 50 gram dadel
  • 40 gram kokosolie
  • Snuf zout
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 15 gram maizena
  • 350 ml plantaardige melk
  • 200 gram kokoscreme santen

Hoe maak je Glutenvrije taart met banaan en kokos?

    1. Doe de havervlokken, amandelen, ontpitte dadels, zout en kokosolie in de foodprocessor en maal fijn. Plakt het goed als je het samenknijpt tussen je vingers? Perfect!
    2. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel het havermengsel over de bodem. Druk met een lepel goed aan. Bak dit nu 20 minuten op 175 graden in de oven.
    3. Ga ondertussen aan de slag met de vulling. Doe de kokosbloesemsuiker met de maizena in een pannetje op laag vuur en meng er beetje bij beetje de plantaardige melk bij met een garde. Zorg dat het niet klontert. Breng aan de kook en laat 6 minuutjes op laag vuur pruttelen
    4. Haal het mengsel van het vuur en voeg er 1 theelepel vanille en een snuf zout aan toe. Laat iets afkoelen, dek af met wat folie en laat afkoelen in de koelkast.
    5. Ondertussen gebruik je een foodprocessor om de kokoscrème romig te mixen. Doe het blok in de keukenmachine en laat een paar minuten op vrij hoge snelheid draaien tot je een romig mengsel hebt. Voeg dit toe aan de afgekoelde vulling in de koelkast.
    6. Snijd 1 banaan in dunne plakjes en beleg de haverbodem hiermee. Verdeel dan de vulling goed over het mengsel en laat opstijven in de koelkast (ca. 1 uur).
    7. Voor serveren snijd je de overige bananen in plakjes en garneer de taart hiermee. Enjoy!