Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Taarten Bakken Suikervrij Glutenvrij

Ken je dat gevoel, dat een experiment super goed lukt en je van blijheid spontaan een dansje doet? Het feit dat de zon zo lekker scheen en ik tijdens de 30 minuten wachttijd in de oven een kopje koffie dronk in het zonnetje, had er misschien ook iets mee te maken. Maar wát een fantastisch gelukte taart is dit zeg! Ik ben er helemaal trots op, want deze glutenvrije taart met bosbessen en limoen en suikervrij glazuur is een prachtige taart, die op een feest of verjaardag midden op tafel staat te shinen. Hij is lekker fris door de limoen en het laagje suikervrij glazuur maakt het helemaal af. Hopelijk genieten jullie er net zo van als wij!

Recette

Glutenvrije taart met bosbessen en limoen en suikervrij glazuur

Een heerlijk frisse taart de door het gebruik van stevia suikervrij is. Zeker de moeite waard!

Couloir Taart
Cuisine Nederlands
Portions ca 8 punten

Temps de préparation

Temps de préparation 35 min
Total 55 min

Ingrédients

  • 4 eieren
  • 60 gram stevia kristalsuikervervanger
  • 150 gram amandelmeel
  • sap van 1 limoen
  • rasp van 1 limoen
  • 1/4 theelepel kardemom poeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • snuf zout
  • Nodig voor glazuur:
  • 4 eetlepels poedersuikervervanger
  • 1 eetlepel plantaardige melk
  • 1 eetlepel griekse yoghurt
  • handje verse bosbessen

Glutenvrije taart met bosbessen en limoen en suikervrij glazuur

    Verwarm de oven voor op 175 graden

    Scheid de eieren, doe het eigeel en eiwit in twee aparte kommen Doe 30 gram steviala bij het eigeel, samen met het sap van 1 limoen en klop dit los.

    Doe het amandelmeel, samen met 30 gram steviala, limoenrasp, kardemompoeder, kaneelpoeder, baking soda en snuf zout in een kom. Roer door elkaar.

    Voeg het eigeelmengsel aan het amandelmeel toe en meng dit.

    Klop de eiwitten op. Spatel voorzichtig een beetje opgeklopt eiwit door het amandelmeelbeslag. In het begin gaat dit wat lastiger, hoe meer eiwit je toevoegt, hoe luchtiger het mengsel wordt.

    Vet een kleine ronde bakvorm van ongeveer 18cm in diameter in met boter of olie. Giet het beslag erin en bak 35 minuten in de oven.

    Voor het glazuur Doe de Steviala Frost in een bakje. Voeg de plantaardige melk toe en roer door tot het een papje wordt. Voeg dan de yoghurt toe en meng dit ook goed. Verdeel het glazuur over de afgekoelde taart en verdeel daarover de bosbessen. Laat in de koelkast het glazuur hard worden.

Komende tijd maak ik iedere maand een recept met steviaproducten en eigenlijk is dat iedere keer een feestje. Zowel een kristalsuiker variant als een poedersuikervervanger zijn heel veelzijdig en je kunt er allerlei leuke recepten mee maken.

Zo maakte ik dit keer voor het eerst suikervrij glazuur en dat was zo ontzettend makkelijk. Ook een leuke toevoeging aan mijn carrot cake recept, omdat het best lastig vond om een alternatief voor suikervrij glazuur te bedenken.