Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Glutenvrij Vegetarisch Lunch Hoofdgerecht

Deze avondmaaltijd staat met een halfuurtje op tafel en je eet er je vingers bij op. De wrap maak je heel makkelijk zelf; hoe je dat doet staat in het recept hieronder. Maar als je geen tijd hebt om ze zelf te maken, kun je ook kant-en-klare wraps gebruiken. Dan is dit gerecht nóg sneller klaar. Staat deze glutenvrije wrap met kikkererwten, avocado en spinazie deze week op jouw menu?

Recette

Glutenvrije wrap met kikkererwten, avocado en spinazie

Dit vegetarische recept is zo lekker, dat je niet eens door hebt dat er geen vlees in zit!

Couloir Hoofdgerecht, lunch
Cuisine Mexicaans
Portions Voor 2 personen

Temps de préparation

Temps de préparation 30 min
Total 30 min

Fournitures

  • Bakpapier
  • Kommetje
  • Platte borden

Ingrédients

  • 150 gram glutenvrij meel, bijvoorbeeld boekweitmeel of zelfrijzend bakmeel
  • 125 ml lauwwarm water
  • 400 gram kikkererwten
  • 2 avocado’s
  • 2 flinke handen verse spinazie
  • 1/2 citroen
  • 200 gram griekse yoghurt
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel sambal
  • peper en zout

Glutenvrije wrap met kikkererwten, avocado en spinazie

    Hoe maak je een glutenvrije wrap met kikkererwten en avocado?

    1. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Doe ze in een kom en meng met 1 theelepel paprikapoeder, de rozemarijn en peper en zout.
    2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de kikkererwten hierover. Bak ze 30 minuten; en hussel ze halverwege even om.
    3. Meng ondertussen het meel met lauwwarm water en voeg peper en zout toe. Kneed tot een deeg en verdeel in 4 ballen. Pak een bakpapiertje, doe er wat meel op en rol de ballen dan met een deegroller uit tot een dunne lap. Hoe dunner, hoe krokanter de wraps worden.
    4. Bak de wraps in een pan krokant, ongeveer 2 minuten per kant.
    5. Prak de avocado’s fijn in een kom en voeg ongeveer de helft van het citroensap toe en peper en zout. Zet apart.
    6. Maak de yoghurtsaus. Voeg het citroensap aan de yoghurt toe, samen met sambal en komijnpoeder. Breng op smaak met peper en zout.
    7. Pak een wrap en verdeel er eerst het avocadomengsel over. Beleg dan met spinazie en verdeel hierover de kikkererwten. Maak af met een dot yoghurt. Geniet van jouw avondmaal met deze heerlijke wraps!

Mijn inspiratie komt van een andere website af, maar het originele recept heb ik wel aangepast. Ik miste namelijk wat kruiden en ik heb nog wat extra groenten toegevoegd. De spinazie bevat nog wat extra vezels, waardoor je langer een vol gevoel houdt, en daarnaast natuurlijk vitaminen en mineralen.

Ik maakte met dit recept 4 wraps en dat is genoeg voor 2 personen. Zoals je inmiddels wellicht weet, zijn wij vrij forse eters. Ik vond 2 wraps per persoon toch wel echt nodig als avondmaaltijd. Het is weer een lekker makkelijk vegetarisch recept, wat je doordeweeks of in het weekend op tafel zet.