Recepten
Bakken
Glutenvrij
Recette
Havermoutcake met perzik en appel
Havermoutcake met perzik en appel is een heerlijk frisse en gezonde traktatie, perfect als tussendoortje. Het beslag van havermoutmeel, amandelmeel, eieren, melk en honing wordt gemengd met stukjes appel, perzik en kaneel. De cake wordt afgemaakt met plakjes fruit en pinda's voor een knapperige topping, en gebakken in de oven tot goudbruin. Een smakelijk alternatief voor gebak, ideaal voor een feestje of als dagelijks tussendoortje.
Couloir | Tussendoortje |
---|---|
Cuisine | Nederlands |
Portions | Ca. 12 plakjes |
Temps de préparation
Temps de préparation | 30 min |
---|---|
Temps de cuisson | 45 min |
Total | 1 uur en 15 min |
Fournitures
- Cakevorm
- Beslagkom
Ingrédients
- 200 gram (glutenvrij) havermoutmeel
- 80 gram amandelmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 4 eieren
- 150 ml melk
- 6 eetlepels honing
- 1 grote appel
- 1 wilde perzik
- 3 t theelepels kaneel
- Handje ongezouten pinda’s