Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Indiaas Curry Hoofdgerechten

Deze curry is een fluitje van een cent, maar boordevol smaken uit India. Serveer met platbrood of rijst en een fris limoentje erbij!

Recette

Indiase curry met kip en kikkererwten

Indiase curry met kip en kikkererwten is een smaakvol gerecht vol kruiden en specerijen, klaar in 30 minuten. De kippendijen worden gebakken met uien, knoflook, gember en garam masala, waarna tomaten, chili, kikkererwten en kokosmelk worden toegevoegd. De doperwten gaan erbij als de curry kookt, en het gerecht wordt op smaak gebracht met koriander en limoen. Serveer met rijst of platbrood voor een complete maaltijd.

Couloir Hoofdgerecht
Cuisine India
Portions 4 personen

Temps de préparation

Temps de préparation 30 min
Total 30 minuten

Fournitures

  • Wok
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Diepe borden

Ingrédients

  • 2 grote uien, gepeld en in halve ringen gesneden
  • 3 tenen knoflook, gepeld en in dunne plakjes
  • 1 flink stuk gemberwortel, geschild en fijngesneden
  • 4 kippendijen, zonder bot of vel en in stukjes gesneden
  • 1 flinke eetlepel garam masala poeder
  • 3 trostomaten, in kleine stukjes
  • 1 chilipeper
  • 1 blikje kikkererwten (a 400 gram)
  • 200 gram doperwten
  • 200 ml kokosmelk
  • Blaadjes van een ½ bosje koriander, voor erbij
  • Gekookte rijst of platbrood voor erbij
  • Limoen, in partjes

Zo maak je de curry

    1. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien, knoflook en gember aan. Bak vervolgens de stukjes kippendij mee.
    2. Wanneer de kip lekker gebruind is voeg je de garam masala toe. Bak tot je de kruiden begint te ruiken en voeg de tomaten, chilipeper toe en kikkererwten.
    3. Schenk daarna de kokosmelk in de pan en breng het aan de kook. Wanneer het mengsel kookt voeg je de doperwten toe en breng je alles op smaak met zout en eventueel peper.
    4. Laat alles op laag vuur lekker pruttelen tot de curry een beetje is ingedikt. Maak in de tussentijd je rijst of platbrood klaar.
    5. Schep de curry lekker op een bord en strooi de korianderblaadjes erover. Serveer met een partje limoen en eet smakelijk!