Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Hoofdgerechten Ovenschotels Amerikaans Vlees Pasen Paasdiner Kerst

ReceptenOvenschotelsAmerikaansVleesPasenPaasdiner

Tijdens de kerst draait alles om het samen zijn, maar het genieten van heerlijk eten vormt vaak het hoogtepunt van deze feestelijke gelegenheid. Een uitstekende keuze voor het hoofdgerecht is deze verrukkelijke kalkoen met een smaakvolle twist van maple syrup. 

Recette

Kalkoen met maple syrup

voor Thanksgiving

Couloir Hoofdgerecht
Cuisine Hollands
Portions 4 personen

Temps de préparation

Temps de préparation 10 min
Temps de cuisson 1 uur 30 min
Total 1 uur 40 min

Fournitures

  • oven voorverwarmd op 150 graden
  • ovenschaal
  • kwast
  • theedoek
  • vleesthermometer

Ingrédients

  • 1 kalkoen
  • 300 g boter
  • 300 g maple syrup
  • zout & peper
  • rozemarijn en cranberries voor de garnering

Kalkoen met maple syrup

    1. Verwarm de oven voor op 150 ºC.
    2. Dep de kalkoen droog met een theedoek. Zorg dat de boter half zacht is en mix deze met zout en peper uit de molen. Smeer de boter zowel aan de buitenkant, als onder de huid van de kalkoen.
    3. Vervolgens smeer je de maple syrup over de kalkoen en zet je de kalkoen 70 tot 100 minuten in de oven.
    4. Wanneer de kalkoen van binnen 71 ºC is, is hij klaar en kan er gegeten worden!
    5. Garneer met rozemarijn en cranberries. Eet smakelijk!