Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Ontbijt Lunch Nagerecht Bakken

Het hadden kaneelbroodjes / bolussen moeten worden, maar ergens ging het mis en wat er uit de oven kwam… De foto’s zeggen genoeg. Maar omdat de smaak wel érg lekker was, wilde ik het recept toch met jullie delen. Dus hierbij toch het recept voor deze gluten- en suikervrije kaneel broodjes / bolussen / drolussen.

Recette

Kaneelbroodjes

Lekker als ontbijt, lunch of toetje! Gluten- en suikervrij!

Couloir Ontbijt, Lunch, tussendoortje, nagerecht
Cuisine Nederlands
Portions Voor 6 kaneelbroodjes

Temps de préparation

Temps de préparation 40 min
Temps de cuisson 20 min
Total 1 uur

Ingrédients

  • 150 gram amandelmeel
  • 4 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels suikervrije appelmoes
  • 1 eetlepel wijnsteenzuur bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • snuf zout
  • optioneel: 2-3 eetlepels honing of ahornsiroop voor het deeg
  • 1 eetlepel kaneel voor het deeg
  • 2 eetlepels kaneel voor de vulling
  • extra honing voor de vulling
  • 50 – 75 gram extra glutenvrij meel (boekweitmeel, rijstmeel, etc.)

Kaneelbroodjes

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
    2. Doe het amandelmeel, lijnzaad, bakpoeder, baking soda, zout en de eieren in een beslagkom en meng met de hand of keukenmachine. Doe er dan de kaneel, appelmoes, kokosolie en eventueel honing bij.
    3. Meng tot een deeg. Het mag best plakkerig blijven, maar als het écht te nat blijft (zoals bij mij) voeg je er steeds een klein beetje extra meel aan toe. Maak er een deegbal van en zet dit 20 minuten in de koelkast.
    4. Maak het deeg met je handen plat op een stuk papier, in een vierkante of rechthoekige vorm. Snijd het deeg in rechte repen en besprenkel met honing. Daarna doe je er de kaneel overheen.
    5. Rol dan voorzichtig met de hand de reep op tot een rolletje. Snijd deze rolletjes nog (over de breedte) in tweeën en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
    6. Bak in zo’n 20-25 minuten mooi goudbruin. Serveer op platte schoteltjes of op ontbijtborden. Geniet van je kaneelbroodjes!

De inspiratie voor dit recept kwam ik tegen op een andere website. Ik vond de kaneelbroodjes er zo lekker uitzien en het recept was al helemaal glutenvrij en suikervrij, dat ik het wel gewoon moest maken! Maar ergens ging het helaas mis, want het mengsel werd geen deeg. Ik voegde naast het amandelmeel nog eens 75 gram zelfrijzend glutenvrij bakmeel toe, maar nog steeds viel er niet goed mee te werken. Balen! Wellicht lag het aan mijn amandelmeel, dus als je deze broodjes maakt zou ik eerst proberen om het deeg te maken zonder 75 gram extra bakmeel.

De kaneel broodjes zijn echt het lekkers op de eerste dag, als ze net een beetje afgekoeld zijn van de oven. De dag erna zijn ze al niet meer zo knapperig, dus dan raad ik je aan om ze heel eventjes in de oven op te warmen ( 5 min – 175 graden ). Na even opwarmen in de oven zijn ze zelfs een paar dagen later nog heerlijk! Andere tips die ik kreeg waren: “Kun je ze niet in een muffin vormpje maken”? JA! “Of er gewoon koekjes van maken”? OOK JA! Proberen! Want eigenlijk alles is natuurlijk beter dan hoe ze er nu uitzien. Maar lekker zijn ze dus wel!