Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Bakken Glutenvrij

Deze glutenvrije koekjes van rijstmeel zijn de nieuwe favorieten bij ons in huis. Na een aantal mislukte rijstmeelcakes werden ze eerst met weinig enthousiasme ontvangen, maar na de eerste hap gingen de armen in de lucht. “Net een ‘echt’ koekje en ontzettend knapperig”.

Recette

Koekjes van rijstmeel

Op zoek naar een nieuw favoriet tussendoortje? Deze rijstmeel koekjes zijn een hit!

Couloir Tussendoor
Cuisine Nederlands
Portions ca 8 stuks

Temps de préparation

Temps de préparation 10 min
Temps de refroidissement 2 uur
Total 2 uur, 30 min

Ingrédients

  • 1 cup rijstmeel (ongeveer 120 gram)
  • 2 theelepels kokosolie
  • 50 ml agavesiroop
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 ei opgeklopt
  • 1/2 cup pecannoten (ongeveer 50 gram)
  • mespunt zout

Koekjes van rijstmeel

    Hoe maak je koekjes van rijstmeel?

    1. Verwarm de oven voor op 160 graden
    2. Meng in een grote kom alle ingredienten samen, behalve het ei. Dat klopt je in een los bakje eerst even goed op. Voeg dan het ei voorzichtig toe en schep het meel er langzaam doorheen. Kneed dan nog even een paar minuten goed door met je handen.
    3. Bewaar het deeg in aluminium folie ongeveer 2 uur in de koelkast. Je kunt het deeg ook ‘s avonds al klaarmaken om er dan de volgende ochtend koekjes van te bakken.
    4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak met je handen bolletjes deeg ter grootte van een golfbal en leg deze, met behoorlijk wat tussenruimte, op de bakplaat. Druk ze met je vingers plat en vorm met een lepel of vork wat bij tot je een mooi rond koekje hebt.
    5. Bak in ongeveer 8-10 minuten goudbruin.

Die mochten ook wel gewoon standaard in huis zijn, hint hint. Goed, dat is natuurlijk altijd leuk om te horen! Een suikervrij koekje, zonder gluten dat ook nog eens heerlijk knapperig is. Zo makkelijk is het dus. 

Trouwens, als je vaker bakt of je vindt het leuk om wat meer recepten uit te gaan proberen, dan raad ik iedereen aan om maatschepjes aan te schaffen.