Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Bakken Glutenvrij

Ik heb maar één woord voor deze glutenvrije kokoscake met chocolade en dat is: HEMELS! Zo lekker, de combi van zachte kokoscake met de knapperige chocolade laag. De cake is lekker luchtig, doordat je opgeklopte eiwitten in het beslag gebruikt. In de video hieronder laat ik je zien hoe je de cake maakt en loop ik het recept met je door. Makkelijker kan niet toch?

Recette

Kokoscake met chocolade

Een ontzettend makkelijke cake om te maken en echt zalig bij de koffie. Iedereen die een stukje kokoscake met chocolade heeft geproefd, was verkocht.

Couloir Koeken
Cuisine Nederlands
Portions ca 10 stuks

Temps de préparation

Temps de préparation 30 min
Temps de refroidissement 20 min
Total 1 uur 10 min

Ingrédients

  • 50 gram kokosmeel
  • 30 gram amandelmeel
  • 80 gram roomboter (ongezouten)
  • 60 ml kokosmelk
  • 50 gram honing
  • 1 theelepel vanille extract
  • 5 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • Chocoladelaag:
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram pure chocolade
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • handje gehakte pecannoten

Kokoscake met chocolade

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden
    2. Doe het kokosmeel, amandelmeel, bakpoeder en zout in een kom.
    3. Smelt in een pannetje de boter en haal van het vuur als de boter gesmolten is. Voeg de kokosmelk, honing, vanilleextract en 3 eieren toe. Klop dit met een garde tot het schuimt. Meng dit met het meel tot een mooi egaal mengsel.
    4. Je hebt nog twee eieren over. Scheid de eieren en klop het eiwit op tot pieken. Vouw het opgeklopte eiwitten dan voorzichtig door het deegbeslag.
    5. Vet een bakvorm in of bekleed de bakvorm met bakpapier. Giet het beslag in de bakvorm en strijk glad. Bak in ongeveer 30 minuten goudbruin. Laat de cake goed afkoelen.
    6. Nu maak je de chocoladelaag: smelt de chocolade en de boter au-bain-marie en meng dit goed door. Verdeel de chocolade over de cake als deze goed is afgekoeld. Hierna verdeel je er de gehakte pecannoten en de kokosrasp overheen. Laat 1-2 uur opstijven in de koelkast en snijd hierna in stukken.
    7. Bewaar gekoeld in een luchtdichte verpakking.

De inspiratie voor het recept komt trouwens van een winkel in glutenvrije producten waar ik een tijd mee heb samengewerkt. Het stond al heel lang op mijn lijstje om te bakken en nu het wat kouder werd vond ik het echt goed passen bij het weer. Zoals bijna altijd heb ik het recept iets aangepast naar mijn smaak; zo gebruik ik voor de bodem een combi van amandelmeel en kokosmeel. Ik vind het dan net net wat smeuïger smaken dan met enkel kokosmeel, wat al gauw droog wordt. Heb je een notenallergie? Dan kun je dus ook alleen kokosmeel gebruiken en de pecannoten bovenop weglaten.

Het is echt een ontzettend makkelijke cake om te maken en echt zaaalig bij de koffie. Iedereen die een stukje kokoscake met chocolade heeft geproefd, was verkocht. Goed teken toch? Ik had trouwens een onwijs schattige hulp (mijn hond Marley) terwijl ik de cake bakte. Dit monstertje hield nauwlettend in de gaten of het allemaal wel goed ging, haha!