Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Glutenvrij Bakken Suikervrij Taarten Tussendoortje

Mijn moeder had het recept voor deze taart gevonden op een webiste van een andere foodblogger. Mam is alleen niet zo’n fan van stevia, dus heeft ze dat vervangen door kokosbloesemsuiker. Een deegrecept met enkel kokosmeel, vind ik meestal wat aan de droge kant en dat vond ik nu ook wel een beetje. De taart was heerlijk, ook met kokosmeel, maar ik raad toch aan om ook amandelmeel te gebruiken. De taart wordt dan net wat smeuïger.

Recette

Kokostaart met bosbessen

Een heerlijke combinatie van smaken: kokos, blauwe bessen en een vleugje citroen. Een ideaal en glutenvrij tussendoortje!

Couloir Tussendoortje
Cuisine Amerikaans
Portions 10-12 punten

Temps de préparation

Temps de préparation 10 min
Temps de cuisson 50 min
Total 1 uur

Ingrédients

  • 45 gram kokosmeel
  • 45 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • snuf zout
  • 100 gram kokosolie
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 6 eieren
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 150 gram verse blauwe bessen

Kokostaart met bosbessen

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
    2. Meng het meel met zout.
    3. Doe de eieren met kokosmelk, kokosbloesemsuiker, citroensap, citroenrasp en vanille extract in een kom en mix dat een paar minuutjes door. Doe er dan de gesmolten kokosolie bij en de droge ingrediënten. Mix tot een beslag.
    4. Vet een springvorm van 20 cm in en giet het beslag hierin. Maak de bovenkant egaal en verdeel de bosbessen over de springvorm.
    5. Bak in 50-60 minuten gaar.