Recepten
Bakken
Taarten
Glutenvrij
Recette
Kruidige appeltaart
Deze kruidige appeltaart is een heerlijke winterse variant met een frisse twist dankzij het limoensap in de vulling. De bodem, gemaakt van amandelmeel en glutenvrij bakmeel, wordt op smaak gebracht met speculaaskruiden, kaneel, kardemom, en kruidnagel. De appelvulling wordt afgemaakt met een knapperige crumblelaag van havervlokken en amandelmeel. Perfect voor een gezellig herfst- of wintermoment met vrienden en familie!
Couloir | Taart |
---|---|
Cuisine | Nederlands |
Portions | 10 punten |
Temps de préparation
Temps de préparation | 50 min |
---|---|
Total | 1 uur en 20 minuten |
Ingrédients
- Bodem:
- 100 gram amandelmeel
- 220 gram glutenvrij bakmeel
- 40 gram honing
- 125 gram kokosolie
- 1 ei
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 1 theelepel kaneel
- snuf kardemom
- 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
- rasp van halve limoen
- snuf zout
- Vulling:
- 1 kg goudreinetten
- sap van 1 limoen
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 1 theelepel kaneel
- Crumble:
- 80 gram amandelmeel
- 60 gram havervlokken
- 20 gram havermeel
- 30 gram honing
- 50 gram kokosolie
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 1/2 theelepel gemalen kruidnagel