Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Ontbijt Nagerechten Lunch Suikervrij Bakken Glutenvrij Gezond

Je krijgt spontaan de lente of zomer in je bol van dit heerlijke ontbijt recept. Het is echt een feestje op je bord en daarnaast ook nog lekker vullend door dat je kwark gebruikt. Door de kwark is het ook heerlijk als dessert. Je begint je dag in ieder geval super fijn met deze glutenvrije kwarkpannenkoekjes met aardbei en banaan!

Recette

Kwarkpannenkoekjes met aardbei en banaan

Kwarkpannenkoekjes met aardbei en banaan zijn een heerlijke glutenvrije traktatie, perfect voor ontbijt of als nagerecht. Het beslag, gemaakt van volle kwark, eieren, boekweitmeel, bakpoeder en een snufje zout, wordt gebakken tot luchtige pannenkoekjes. De pannenkoekjes worden vervolgens gegarneerd met plakjes banaan en verse aardbeien voor een frisse en fruitige smaak. Deze pannenkoekjes zijn niet alleen lekker, maar ook gemakkelijk aan te passen voor een zuivelvrij of suikervrij dieet. Perfect om je dag mee te beginnen of als feestelijk dessert.

Couloir Nagerecht, Ontbijt
Cuisine Nederlands
Portions 8 pannekoekjes

Temps de préparation

Temps de préparation 10 min
Total 15 minuten

Fournitures

  • Koekenpan of pannekoekenpan
  • Platte borden
  • Suikerpot

Ingrédients

  • 150 gram volle kwark of zuivelvrije optie
  • 2 eieren
  • 60 gram boekweitmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout naar smaak
  • 100 gram aardbeien of ander fruit naar keuze
  • 1 banaan

Hoe maak je kwarkpannenkoekjes met aardbei en banaan?

    1. Mix de kwark los met eieren en voeg dan het boekweitmeel, bakpoeder en zout toe. Het is een vrij dik beslag.
    2. Verhit wat (kokos)olie in een koekenpan, zet het vuur niet te hoog en schep een lepel beslag in de pan. In mijn pan pasten twee pannenkoekjes naast elkaar.
    3. Wacht tot het beslag iets bubbelt aan de bovenkant en draai dan om. Laat de pannenkoekjes aan beide lekker bruin worden. Herhaal dit tot je beslag op is.
    4. Snijd ondertussen de banaan en aardbeien in plakjes.
    5. Garneer de pannenkoekjes met de banaan en aardbeien. Enjoy!

    Eet smakelijk namens Cookinglife, het adres voor recepten en kookspullen