Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Hoofdgerecht Vis

De lekkerste mosselen wil je natuurlijk ook thuis maken. En om deze bijzondere schelpdieren eens uit de gebaande paden te halen heb ik twee interessante mosselen recepten voor je. Eén met bier en één met wijn! 

Recette

Mosselen met witte wijn of bier

Ga voor een pittig en kruidig mosselen recept met onder andere rode pepers, paksoi en Thais bier.

Couloir Hoofdgerecht
Cuisine Thais
Portions 3 - 4 personen

Temps de préparation

Temps de préparation 10 min
Total 25 min

Ingrédients

  • 2 kg mosselen
  • 1 à 2 rode pepers
  • 1 stukje gember
  • 1 stengel citroengras of sereh
  • 1 bosje Thaise basilicum of koriander
  • 1 limoen
  • 1 paksoi
  • 1 scheut bier naar keuze bijvoorbeeld Singha

Thaise mosselen met bier

    Hoe maak je Thaise mosselen met bier?

    1. Eerst begin je met het schoonmaken van de mosselen en gooi je de schelpen weg die open blijven staan nadat je erop tikt. Deze zijn niet meer goed.
    2. Snijd de paksoi in reepjes en hak de Thaise basilicum of koriander fijn. Vervolgens rasp je de schil van de limoen, en snijd je de limoen in partjes om later te serveren bij het gerecht.
    3. Fruit de pepers en gember in wat (olijf)olie in een grote wok of een speciale mosselpan. Kneus de citroengras (of sereh) met de bovenkant van je mes en hak in twee of drie stukken. Doe dit ook direct in de pan. 
    4. Voeg de mosselen toe met de paksoi en Thaise basilicum.
    5. Blus af met de scheut bier en laat ongeveer vijf minuten sudderen. Schud de pan of roer tussendoor nog een keer. Serveer het gerecht direct.

Mosselen recept met bier

Bier is over het algemeen voller van smaak dan wijn. Daarom kan het goed gecombineerd worden met stevige smaken. Daarom kozen wij voor dit mosselen recept met bier voor fris-pittige Thaise kruiden. Bij de Thaise mosselen kozen wij zelf voor het Thaise biertje Singha, maar zelf kan je ook een Nederlands (blond) biertje uitkiezen.

Houd je van pittig dan gebruik je twee rode pepers inclusief de zaadjes. Wanneer je twee pepers te pittig vindt, gebruik je er maar één, of laat je de zaadjes achterwege. Door de citroengras (of sereh) mee te laten stoven komen heerlijke friszure aroma’s vrij. Ook doet het denken aan gember. Vandaar dat de combinatie van sereh, gember en limoen zo goed werkt! Alle smaken gaan harmonieus in elkaar over en versterken elkaar. 

Mosselen recept met wijn

De meest traditionele variant van een mosselen recept is met wijn. Witte wijn vormt met vrijwel alles wat wij uit de zee eten een goed huwelijk. Om toch een bijzondere draai te geven aan deze klassieke combinatie gebruiken wij eens wat anders dan de standaard mosselgroenten.

Speciaal mosselbestek is trouwens voor beide recepten een aanrader! Wil je nog een lekker bijgerecht? Zoete aardappel friet uit de oven past perfect bij deze mosselen.