Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Bakken Glutenvrij

Je bent vast al mijn amandelmeel-kaneel pannenkoeken en amandelmeel koekjes met pecan noten tegengekomen. Zo niet, snel kijken. Waarom? Amandelmeel is een superfood gemaakt van, hoe kan het ook anders, gemalen amandelen. En dat is ook meteen het enige ingrediënt, dus past het perfect binnen een glutenvrij dieet. Je kunt er van alles mee maken, maar ik vind het vooral lekker in zoetere gerechtjes, zoals koekjes en cake. Of deze glutenvrije en suikervrije muffins van amandelmeel bijvoorbeeld, om je vingers bij op te eten!

Recette

Muffins van amandelmeel

Muffins van amandelmeel zijn een gezonde en heerlijke traktatie, perfect voor een glutenvrij dieet. Het beslag wordt gemaakt van amandelmeel, kokosolie, agavesiroop, eieren en vanille-extract, aangevuld met baking soda en wijnsteenbakpoeder voor een luchtige structuur. De bosbessen geven de muffins een frisse, fruitige smaak. Na het bakken in een muffinblik op 150 graden voor 15-20 minuten, zijn de muffins luchtig en vullend. Je kunt ze ook zonder bosbessen maken, en ze blijven heerlijk! Perfect als tussendoortje of zelfs als lichte lunch, en ze blijven een paar dagen goed in een luchtdichte doos.

Couloir Tussendoor
Cuisine Nederlands
Portions 10 stuks

Temps de préparation

Temps de préparation 20 min
Total 30 minuten

Ingrédients

  • 75 gram kokosolie
  • 200 gram amandelmeel
  • 75ml agavesiroop
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel wijnsteenbakpoeder (natuurwinkel)
  • 100gr bosbessen

Hoe maak je muffins van amandelmeel?

    1. Meng in een grote kom het amandelmeel, baking soda en wijnsteenbakpoeder door elkaar. Voeg daarna de kokosolie, agavesiroop, eieren en vanille extract toe. Roer goed door tot je een egale massa hebt.
    2. Was de bosbessen goed en verdeel ze dan door het deeg en roer nog even door.
    3. Heb je een bakblik voor muffins? Vul dit dan met papieren of siliconen cakevormpjes en verdeel het beslag over 10 vormpjes.
    4. Bak de blueberry muffins ongeveer 15-20 minuten op 150 graden.
    5. Laat de muffins na het bakken even afkoelen: net afgekoeld smaken ze nog lekkerder! In een luchtdichte doos kun je de muffins gerust een paar dagen bewaren.