Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Ontbijt Glutenvrij Bakken Cake

Een tijdje geleden zag ik zo’n lekker recept voorbij komen, dat ik het wel uit móést proberen. Mug cakes, snelle kleine cakejes, vind ik sowieso lekker, maar deze mug cake uit de oven met havermout en pindakaas leek me extra lekker. Mug cakes maak je normaal vaak in de magnetron, maar die heb ik momenteel niet, maar je kunt een mug cake ook prima in de oven klaar maken.

Recette

Mug cake met havermout en pindakaas

Deze mug cake met havermout en pindakaas is een snel en gezond ontbijt. Meng een geprakte banaan, geklutst ei, havermout, lijnzaad, bakpoeder en pindakaas samen. Vet een mok of kommetje in met (kokos)olie, giet het mengsel erin, en bak het in de oven op 200 graden gedurende 20 minuten. Een vullend en voedzaam begin van je dag!

Couloir Ontbijt
Cuisine Amerikaans
Portions Voor 1 persoon

Temps de préparation

Temps de préparation 10 min
Temps de cuisson 20 min
Total 30 minuten

Fournitures

  • Mengkom
  • Mok (koffiemok)

Ingrédients

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 50 gram havermout
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel pindakaas
  • beetje (kokos)olie om het schaaltje in te vetten

Hoe maak je een mug cake uit de oven met havermout en pindakaas?

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    2. Prak de banaan en kluts het ei en meng dit dan in een kommetje door elkaar. Voeg de havermout, lijnzaad, bakpoeder en pindakaas toe en meng dat.
    3. Vet het kommetje of de mok in met wat (kokos)olie. Stort dan het mengsel in de kom.
    4. Bak in 20 minuten goudbruin. Daarna is je mug cake klaar!