Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Hoofdgerechten Glutenvrij Lactosevrij

Na verschillende ontbijtrecepten met kleine pannenkoekjes, vond ik het tijd worden voor een lekker recept voor grote pannenkoeken. Van die gewone, die je lekker met bacon of kaas maakt, of juist zoet met vers fruit of wat ahornsiroop. Natuurlijk moesten dat glutenvrije pannenkoeken zijn en deze met teffmeel zijn echt heel erg lekker. Ik maakte ze met bacon, maar je kunt er natuurlijk eindeloos mee variëren. Houd je meer van écht zoete pannenkoeken? Niet getreurd, we hebben ook een heerlijk recept voor glutenvrije Kaiserschmarren; zoete Oostenrijkse pannenkoekjes.

Recette

Pannenkoeken met teffmeel

Pannenkoeken mogen eigenlijk niet ontbreken in je maaltijden, ook niet wanneer je een gluten of lactose allergie of intolerantie hebt. Daarom dit heerlijke recept met teffmeel en plantaardige melk.

Couloir Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands
Portions 3-4 pannenkoeken

Temps de préparation

Temps de préparation 10 min
Total 15 min

Ingrédients

  • 100 gram teffmeel
  • 250 ml plantaardige melk (bijv. ongezoete amandelmelk of sojamelk)
  • 2 kleine eetlepels olijfolie of kokosolie
  • 1 groot ei (of 2 kleine)
  • toevoegen: toppings, zoals bacon, kaas, ahornsiroop of vers fruit. Net wat je zelf lekker vindt.

Pannenkoeken met teffmeel

    1. Mix het teffmeel met de plantaardige melk, olijfolie en het ei in een paar minuten luchtig.
    2. Gebruik een anti-aanbakpan en doe er als dat nodig is een klein beetje olijfolie of kokosolie in. Bak de pannenkoek aan één kant goudbruin, voeg plakjes bacon toe en draai voorzichtig om. De pannenkoeken scheuren relatief snel, omdat het deeg geen gluten bevat. Bak deze kant ongeveer 2 minuten
    3. Draai nog even om en bak de pannenkoek goudbruin. Serveer warm of koud. Enjoy!