Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Koeken Tussendoor Glutenvrij

Helemaal gek ben ik erop: pindakaas. Je ziet me nog net niet met een lepel de pot in duiken, al ken ik genoeg mensen voor wie dat zelfs niet te gek is. Maar om pindakaas nou altijd op een broodje of rijstwafel te smeren, is ook zo wat en daarom wilde ik een leuk receptje maken, wat je lekker tussendoor kunt opsnoepen. Deze gezonde peanut butter cups zijn daar perfect voor. Niet te groot, maar precies goed voor de lekkere trek, bij de koffie of je werkdip om 3 uur. 

Recette

Peanut butter cups

Deze gezonde peanut butter cups zijn perfect om tussendoor te snoepen. Niet te groot, maar precies goed voor de lekkere trek, bij de koffie of je werkdip om 3 uur.

Couloir Tussendoor
Cuisine Nederlands
Portions 6 stuks

Temps de préparation

Temps de préparation 20 min
Temps de refroidissement 3 uur
Total 3 uur 20 min

Fournitures

  • Muffinvormpjes

Ingrédients

  • 100 gram pure chocolade (bijv. 92% cacao)
  • 2 eetlepels kokosolie
  • ongeveer 2 eetlepels suikervrije pindakaas
  • handje verse noten, bijv. pecannoten of cashewnoten

Peanut butter cups

    1. Hak de pecannoten in stukjes.
    2. Smelt au-bain-marie de chocolade en kokosolie samen in een kommetje. Als de chocolade volledig gesmolten is, zet je het vuur uit, maar zorg dat de chocolade niet hard wordt.
    3. Doe de gehakte pecannoten bij de pindakaas en meng door.
    4. Zet de muffinvormpjes eventueel in een muffin bakblik, voor extra stevigheid. Schep nu een klein beetje gesmolten chocolade in de muffinvormpjes, zodat de bodem goed bedekt is. Gebruik niet teveel. Zet de vormpjes in de vriezer en wacht 15 minuten.
    5. Schep dan in ieder vormpje wat pindakaas en verspreid dit over de chocoladebodem. Zet weer 15 minuten in de vriezer.
    6. Verdeel dan de gesmolten chocolade over het laagje pindakaas in de vormpjes. Laat ongeveer 2-3 uur opstijven. Je kunt ze daarna per stuk verpakken. Haal ze ongeveer 10 minuten voordat je ze wilt eten uit de vriezer. Enjoy!

Misschien kun je het recept trouwens maar beter gelijk verdubbelen, want hier waren ze binnen no-time allemaal uit de vriezer verdwenen. Ze gingen als warme broodjes over de toonbank en eigenlijk zijn het perfecte traktaties om standaard in je vriezer te hebben liggen. Ik vind de combi van chocolade en pindakaas namelijk perfect passen bij een kopje koffie. Ben ik dan heel raar? In ieder geval zullen ze goed in de smaak vallen bij bezoek, want wie is er nu niet dol op pindakaas ;-).

Je kunt ook lekker variëren met de gehakte noten die je gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld ook eens afwisselen met gehakte pinda’s; let er dan wel op dat je ongezouten pinda’s gebruikt. Of kies eens voor walnoten of cashewnoten. Smaakt allemaal toch net weer even anders. Ik hoop dat jullie er net zo van gaan smullen als wij!