Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Hoofdgerechten Vegetarisch

Over het algemeen vinden wij glutenvrij eten helemaal niet moeilijk. We weten inmiddels waar we op moeten letten in de supermarkt en bedenken zelf lekkere receptjes voor (boekweit)pannenkoeken en bananenbrood bijvoorbeeld. Maar er was één recept dat nooit echt goed wilde lukken: glutenvrije pizza!

Recette

Pizza met courgette en tomaat

Eindelijk een glutenvrije pizza die lukt!

Couloir Hoofdgerecht
Cuisine Italiaans
Portions 1 grote pizza

Temps de préparation

Temps de préparation 20 min
Total 50 min

Ingrédients

  • 40 gram teffmeel
  • 40 gram boekweitmeel
  • 1 eetlepel maïsmeel
  • 20 milliliter water
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • Snuf zout
  • Voor de saus:
  • Blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 75 gram cherrytomaten
  • halve ui
  • 1 eetlepel oregano
  • Snuf knoflookpoeder
  • Optioneel een eetlepel edelgistvlokken
  • Optioneel een theelepel chili
  • Voor de topping:
  • halve aardappel (geraspt)
  • 1/3 Courgette
  • 75 gram cherrytomaten
  • halve ui
  • 75 gram champignons
  • Olijven (op water basis)
  • Oregano
  • 2 Eetlepels edelgistvlokken (optioneel)

Pizza met courgette en tomaat

    1. Verwarm de oven op 180 graden
    2. Meng alle ingrediënten voor het deeg en voeg water toe tot dit een mooie deegbal is. Wij gebruikten 20 milliliter water, maar voeg het water in delen toe en houd in de gaten of het een samenhangend deeg wordt. Als het te nat is, voeg dan iets meer maïsmeel toe, als het te droog is voeg dan steeds een klein beetje water toe.
    3. Neem een stuk bakpapier en rol het deeg uit tot een dunne pizzabodem. Het deeg moet ongeveer de dikte van een euromunt worden (tip: leg een stuk keukenfolie op het deeg tijdens het rollen, zo gaat het een stuk makkelijker en breekt het deeg niet!)
    4. Bak het uitgerolde deeg voor 5 min (op 180 graden) in de oven, tot dat deze licht krokant is
    5. Blend alle ingrediënten voor de saus tot een mooi geheel
    6. Verdeel de saus over de voorgebakken pizzabodem
    7. Snijd de ingrediënten voor de topping in plakjes, gebruik voor de courgette een kaasschaaf, zo krijg je mooie dunne plakjes.
    8. Verdeel de dunne courgetteplakjes over de pizza, samen met champignons, cherrytomaten, ui en olijven 
    9. En bedek vervolgens met de geraspte aardappel en oregano (optioneel chili poeder)
    10. Bak je pizza 15-20 minuten in de oven (bij voorkeur met grilstand) tot de champignons gaar zijn en de aardappel goudbruin
    11. Bestrooi eventueel met edelgistvlokken. Bon apetit!

Toevallig zagen we onlangs een heerlijk recept voor havermoutpizza. Vandaag delen wij onze krokante variatie met boekweit en teff. Zo heb je genoeg keuze als je zelf eens gaat experimenteren met glutenvrije pizza’s! 

Natuurlijk kun je ook zelf variëren met verschillende verse groentjes en toppings. De mogelijkheden zijn eindeloos!