Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Vegan

Weten jullie nog die raw vegan pie een paar weken geleden, met verse perzik en framboos? Daar schreef ik bij dat het een recept was van het zusje van een goede vriendin van mij, die sinds kort ook veel doet met superfoods en suikervrij eten. Toen ik vorige week weer eens bij hen thuis was, bleek ze weer iets heerlijks bedacht te hebben: deze rauwe citroen-kokos balletjes. Toen ze vertelde wat er in zat, dacht ik weer: jeetje, wat zijn sommige super lekkere dingen toch makkelijk en gezond.

Recette

Rauwe citroen-kokos balletjes

Heerlijk frisse balletjes voor bij de thee, een echt zomers tussendoortje. Verras je gasten of jezelf eens met deze heerlijke bites!

Couloir Tussendoor
Cuisine Nederlands
Portions 15

Temps de préparation

Temps de préparation 15 min
Total 15 min

Ingrédients

  • Heerlijk frisse balletjes voor bij de thee, een echt zomers tussendoortje.
  • 50 gram amandelmeel
  • 20 gram amandelen
  • 30 gram kokosolie
  • 3 eetlepels honing (of agavesiroop)
  • Citroenrasp + sap van 1 citroen
  • snufje zout

Rauwe citroen-kokos balletjes

    1. Maal in een keukenmachine eerst de amandelen fijn, samen met de kokosrasp.
    2. Voeg daarna de overige ingredienten toe: amandelmeel, kokosolie (niet gesmolten), honing, citroensap en -rasp en het snufje zout. Maal dit goed door elkaar.
    3. Draai nu kleine balletjes van het deeg, ongeveer ter grootte van een flink cherry tomaatje. Haal ze daarna door nog wat extra kokosrasp en zet ze in de koelkast.
    4. Koud zijn de balletjes het lekkerst (vind ik zelf), dus je kunt ze het best direct uit de koelkast serveren. Geniet ervan!

Nog steeds maak ik mezelf zo nu en dan ontzettend gelukkig met een een receptje als dit. Waar je me vroeger blij had gemaakt met een extra grote bon bon bloc, ben ik nu veel happier met mijn zelfgemaakte suikervrije chocolade bonbons. Stiekem at ik een paar weken geleden een klein stukje Tony Chocolonely, omdat het in een goodiebox zat wat ik na een evenement meekreeg. Zo zoet! Ik dacht dat m’n tanden af zouden breken! Het lijkt wel of mijn smaak papillen zijn gaan bloeien sinds ik suikervrij eet, want pure smaken vind ik nu echt het lekkerst.

Ook alle proefpersonen voor dit receptje, kritische vriendinnen, familie en vriendlief, vonden het lekker. De een vond het wel wat zuurder dan de ander, dus probeer zelf vooral uit wat je het lekkerst vindt. Je kunt er wat minder citroenrasp en -sap doorheen doen, of een extra eetlepel honing of agavesiroop. Ik vond de balletjes door de citroen juist ontzettend fris en zomers, echt super lekker als tussendoortje (pak er 3 en je zit vol!) of ‘s avonds bij een grote mok groene thee. Echt zeer geslaagd en ik ben heel benieuwd naar jullie mening!