Recepten
Hoofdgerechten
Vegetarisch
Kerstrecept
Recette
Risotto met saffraan en spinazie
Met dit recept steel je menig hart, risotto is niet voor niets een wereldwijde favoriet. En het mooiste is dat het en stuk makkelijker te maken is dan je zou denken.
Couloir | Hoofdgerecht |
---|---|
Cuisine | italiaans |
Portions | 4 |
Temps de préparation
Temps de préparation | 30 min |
---|---|
Total | 40 min |
Ingrédients
- 25-30 draadjes saffraan
- 1 – 1.5 liter hete kippen- of groente bouillon
- 1 grote ui
- 2 stengels bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie of kokosolie
- 300 gram arborio of carnaroli rijst (rijst met een ronde korrel)
- 125 ml droge witte wijn (Chardonnay of Sauvignon Blanc)
- 300 gram verse spinazie blaadjes
- Optioneel: 15 gram plantaardige boter
- 80 gram geraspte Pecorino kaas
- versgemalen peper