Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Voorgerechten Kerstrecept Kerst

Laat je niet afschrikken door de chique uitstraling: het recept is niet te moeilijk. Dit is echt zo’n receptje dat je er geweldig uit kunt laten zien, top voor kerst dus! Ook heel handig: je kunt alles een dag van tevoren klaar maken. Op de dag zelf hoef je alleen de torentjes nog te maken.

Recette

Rivierkreeften mousse

Simpel en chique

Couloir Voorgerecht
Cuisine Belgisch
Portions 4 porties

Temps de préparation

Temps de préparation 25 min
Total 25 min

Fournitures

  • Kom
  • Garde
  • Ring of lege (yoghurt)beker zonder onderkant

Ingrédients

  • 300 gr. rivierkreeftenvlees
  • 4 sneetjes Ganda-ham (Belgische gedroogde ham)
  • 30 gr. gemengde scheuten (tuinkers, alfalfa etc.)
  • Sap van 1/2 limoen
  • 1,5 dl visfond
  • 1 dl room
  • 3 blaadjes gelatine
  • Verse bieslook, bijvoorbeeld van een plantje
  • Peper & zout

Rivierkreeften mousse

    1. Hak de bieslook grof en snijd de rivierkreeftjes in grove stukken. Laat de gelatine weken in koud water en klop de helft van de room (1/2 dl) licht op.
    2. Breng de visfond aan de kook en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes erbij. Zorg dat de gelatine helemaal oplost. Mix de fond vervolgens met het rivierkreeftenvlees, de geklopte room en wat peper en zout. Kook een laagje water en laat daar de bieslook 2 minuten in blancheren. Giet dit af en mix de bieslook met de resterende 1/2 dl room tot een glad, groen mengsel. Maak op smaak met het sap van de limoen en peper en zout.
    3. Pak een ring (of de beker zonder bodem) en maak hiermee torentjes van de rivierkreeftenmousse. Leg het torentje op het midden van het bord en leg er een sneetje ham op. Verdeel wat scheuten rond het torentje en lepel de groene saus er overheen. Je kan ook nog wat bieslooksprietjes neerleggen (op het plaatje zie je een mooi voorbeeld).

Tip!

Drink er een fruitige, frisse Chardonnay bij.