Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Suikervrij Bakken Ontbijt

Doordat de ontbijtkoek zo goed gelukt was en lekker van smaak, was het bijna een soort cake en vond ik het prima geschikt als traktatie. De randjes van de ontbijtkoek zijn heerlijk knapperig en de structuur is lekker smeuïg, net zoals een echte ontbijtkoek hoort te zijn. Het is echt een goed alternatief voor de ontbijtkoek bomvol suiker uit de supermarkt.

Recette

Rogge ontbijtkoek

Rogge ontbijtkoek is een heerlijk kruidig ontbijt of tussendoortje dat gemaakt wordt van roggemeel. Deze versie bevat koekkruiden, kaneel, gember, honing en appelstroop voor een rijke smaak. Het beslag wordt gemengd met plantaardige melk, ei en bakpoeders en gebakken tot een zachte, luchtige koek. De pitten bovenop geven extra textuur. Perfect om te serveren met een laagje boter of gewoon zo, en het blijft een paar dagen lekker in een luchtdichte trommel!

Couloir Ontbijt
Cuisine Nederlands
Portions Voor 1 cake

Temps de préparation

Temps de préparation 15 min
Temps de cuisson 50 min
Total 1 uur en 5 minuten

Ingrédients

  • 250 gram roggemeel
  • 200 ml plantaardige melk
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepels appelstroop
  • 1/2 theelepel gember poeder (of een stukje verse geraspte gember)
  • 1 ei
  • snuf zout
  • wat pitten om de ontbijtkoek te garneren

Hoe maak je rogge ontbijtkoek?

    1. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
    2. Doe het roggemeel, de koekkruiden, kaneel, bakpoeder, baking soda, gember poeder en zout in een kom, en meng goed door.
    3. Voeg dan de melk toe en het ei en roer goed door. Voeg dan de honing en appelstroop toe. Roer dit tot een egaal beslag, eventueel met de handmixer of keukenmachine.
    4. Giet het beslag in het cakeblik en garneer eventueel met wat (zonnebloem- of pompoenpitten) Bak in ongeveer 50 minuten gaar. Als de bovenkant wat sneller bruin wordt, kun je deze afdekken met bakpapier.
    5. Laat even afkoelen voor je de ontbijtkoek uit het blik haalt. Bewaar in een luchtdichte doos of trommel, de ontbijtkoek is zeker nog een dag of 3-4 lekker!