Recepten
Suikervrij
Bakken
Ontbijt
Recette
Rogge ontbijtkoek
Rogge ontbijtkoek is een heerlijk kruidig ontbijt of tussendoortje dat gemaakt wordt van roggemeel. Deze versie bevat koekkruiden, kaneel, gember, honing en appelstroop voor een rijke smaak. Het beslag wordt gemengd met plantaardige melk, ei en bakpoeders en gebakken tot een zachte, luchtige koek. De pitten bovenop geven extra textuur. Perfect om te serveren met een laagje boter of gewoon zo, en het blijft een paar dagen lekker in een luchtdichte trommel!
Couloir | Ontbijt |
---|---|
Cuisine | Nederlands |
Portions | Voor 1 cake |
Temps de préparation
Temps de préparation | 15 min |
---|---|
Temps de cuisson | 50 min |
Total | 1 uur en 5 minuten |
Ingrédients
- 250 gram roggemeel
- 200 ml plantaardige melk
- 2 eetlepels koekkruiden
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels honing
- 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
- 1 theelepel baking soda
- 2 theelepels appelstroop
- 1/2 theelepel gember poeder (of een stukje verse geraspte gember)
- 1 ei
- snuf zout
- wat pitten om de ontbijtkoek te garneren