Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Sauzen

Italië heeft zijn aceto balsamico di Modena, Frankrijk de Champagne, maar wat is nu eigenlijk echt Nederlands cultureel erfgoed? In Nederland worden al langer producten gemaakt om trots op te zijn, maar wat is nou een typisch voorbeeld van Nederlands cultureel erfgoed? Kaas! Wat is er nou leuker om met dit heerlijke Hollandse product iets lekkers te maken, zo is de smaakvolle pesto ontstaan: een ode aan de Goudse kaas.

Recette

Rozemarijn pesto

Bijzonder smakelijk met een Hollands tintje

Couloir Saus
Cuisine Nederlands
Portions 1 bakje

Temps de préparation

Temps de préparation 20 min
Total 20 min

Fournitures

  • Staafmixer of keukenmachine

Ingrédients

  • 2 grote handen vol verse rozemarijn
  • 1 grote teen knoflook
  • Klein handje walnoten
  • 50 g gouda kaas
  • 50 ml olijfolie
  • Snuf zout

Rozemarijn pesto

    1. Ris alle naaldjes van de takjes rozemarijn af.
    2. Pel de teen knoflook en doe deze samen met de rozemarijn, walnoten, kaas en zout in de hakmolen. Goed mixen tot er een korrelig geheel ontstaat.
    3. Giet nu bijna alle olie erbij en hak alles door elkaar. Kijk goed naar de substantie: is deze te droog? Dan mag er nog wat olie bij. Is het te nat? Doe er dan nog wat walnoten bij. Vergeet zeker niet te proeven! Dan kom je erachter wat er naar jouw smaak nog mist en kan je het eventueel toevoegen.