Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Pasen Vegan Lunch Paasbrunch

Ontdek hoe je met gemak zelf heerlijke speltbroodjes kunt maken. Ideaal voor een gezond ontbijt of lunch, deze eenvoudige en snelle receptuur transformeert basis ingrediënten in versgebakken, tarwevrije genot.

Recette

Speltbroodjes maken

Met maar een paar ingrediënten tover jij zo een heerlijk ontbijt op tafel! Wat wil je nog meer bij pasen? Dit verse brood tilt je paasbrunch naar een hoger niveau!

Couloir Ontbijt, lunch
Cuisine Nederlands
Portions Voor ca. 8 broodjes

Temps de préparation

Temps de préparation 20 min
Temps de cuisson 15 min
Total 1 uur 15 min

Ingrédients

  • 250 gram speltmeel
  • 3,5 gram gist
  • 125 ml lauwwarm water
  • scheut olijfolie
  • flinke snuf zout (ca. 3 gram)

Speltbroodjes maken

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden
    2. Gebruik een keukenmachine of een mengkom en doe hier het meel, gist en zout in.
    3. Voeg, terwijl je de keukenmachine aanzet, langzaam het lauwwarme water en de olijfolie toe. Als je het lekker vindt kun je natuurlijk nog wat zaden en pitten aan het deeg toevoegen. Laag de machine het deeg zo’n 5 minuten kneden.
    4. Maak van het deeg kleine bolletjes (ter grootte van een forse golfbal) en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Is het deeg te nat? Voeg een klein beetje meel toe. Maak bolletjes tot het deeg op is.
    5. Leg een schone theedoek over de bolletjes heen en laat ongeveer 40 minuten rijzen.
    6. Snijd met een mes de bolletjes over de bovenkant en sprenkel er nog wat bloem overheen. Je kunt nu ook nog maanzaadjes of sesamzaadjes gebruiken, duw deze een klein beetje in de bovenkant van het bolletje.
    7. Bak in zo’n 12-15 minuten goudbruin.

Natuurlijk zijn ze erg leuk voor een brunch of bij een zondagsontbijtje en je kunt ze met alles beleggen wat je maar wilt! Super lekker met wat zelfgemaakte pesto (met geitenkaas) of hummus. Of met wat plakjes gerookte zalm en avocado en een blaadje sla. Eigenlijk zijn ze overal lekker mee!

Wat ook leuk is, om ze in een mandje te serveren als er mensen komen eten. Of natuurlijk op een broodplankje met een kartelmes erbij. Verse broodjes zijn toch het allerlekkerst? Maak ze vooraf en bak ze dan kort af als iedereen aan tafel zit. Je gasten zullen je dankbaar zijn!