Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Tussendoor Suikervrij

Bananenbrood is hét perfecte tussendoortje voor buiten de deur. Of je nu op je werk bent, op je opleiding of een dagje aan het shoppen of reizen, een plakje bananenbrood geeft je weer een boost energie! Met het recept voor dit suikervrij bananenbrood met speculaas heb je daarnaast een extra lekkere winterse variant ;-). Het bananenbrood is suikervrij én glutenvrij!

Recette

Suikervrij bananenbrood met speculaas

Suikervrij bananenbrood met speculaas is een gezond tussendoortje, ideaal om mee te nemen voor onderweg. Het deeg van amandelmeel, rijpe bananen, eieren en speculaaskruiden wordt gemengd en in de oven gebakken tot goudbruin. Dit voedzame bananenbrood heeft een heerlijke kruidige smaak en kan gemakkelijk in plakjes worden ingevroren voor later gebruik.

Couloir Tussendoor
Cuisine Nederlands
Portions Ca. 12 plakjes

Temps de préparation

Temps de préparation 50 min
Total 1 uur

Fournitures

  • Cakeblik
  • Mengkom
  • Bakpapier
  • Serveerschoteltjes

Ingrédients

  • 160 gram amandelmeel
  • 3 rijpe bananen (groot, anders 4 kleine)
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zout

Hoe maak je suikervrij bananenbrood met speculaas?

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden
    2. Meng eerst de droge ingredienten: amandelmeel, speculaaskruiden, bakpoeder en zout. Meng in een andere kom de gekluste eieren met geprakte bananen en vanille extract. Meng het meel met de eieren en bananen.
    3. Bekleed een cakeblik met bakpapier. Stort het mengsel hierin.
    4. Zet in de oven en bak 50 minuten op 190 graden.
    5. Snijd het bananenbrood in plakjes als het is afgekoeld. Je kunt ze dan per stuk verpakken en in de vriezer bewaren.