Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Ontbijt Glutenvrij Koolhydraatarm Lunch

Een paar weken geleden werd ik door mijn nicht getipt over deze banaan pannenkoekjes. Ze had mijn recept voor een amandelmeel-kaneel pannenkoek gezien en vertelde dat zij ook een erg lekker en makkelijk receptje had voor pannenkoekjes. Dat moest ik zien! In haar berichtje stond: ‘Je klutst een eitje en roert daar een geprakte banaan doorheen. En dan bak je ze als gewone pannenkoeken in de pan’. Ja hoor. De volgende ochtend dook ik direct de keuken in en bakte ik deze suikervrije banaan pannenkoek. Ik was gelijk verkocht!

Recette

Suikervrije banaan pannenkoeken

Een gezond en vullend ontbijt! Met maar twee ingrediënten heb je deze pannenkoekjes snel op tafel!

Couloir Ontbijt, lunch
Cuisine Nederlands
Portions Voor 4 pannenkoekjes

Temps de préparation

Temps de préparation 15 min
Total 15 min

Fournitures

  • Koekenpan
  • Mengkom
  • Vork
  • Mes
  • Ontbijtborden

Ingrédients

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 grote eetlepel lijnzaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • eventueel 1 eetlepel amandelschaafsel

Suikervrije banaan pannenkoeken

    Hoe maak je suikervrije banaan pannenkoeken?

    1. Prak de banaan op een bordje en kluts het ei in een kommetje. Doe dan de (goed) geprakte banaan bij het ei en meng even goed door.
    2. Doe er dan ook de lijnzaadjes en kaneel bij. Schep het mengsel met een kleine soeplepel of juslepel in een koekenpan op laag vuur.
    3. Laat even goed bakken aan 1 kant en schep de pannenkoek dan voorzichtig om. Als ‘ie dreigt te scheuren moet je de pannenkoek nog even laten bakken.
    4. Bak ook even aan de andere kant tot de pannenkoekjes mooi bruin zijn.
    5. Doe de pannenkoekjes op een bord en garneer met wat geraspte kokos, nog wat kaneel en een beetje amandelschaafsel. Heb je een paar pannenkoekjes over? Die zijn heerlijk voor de volgende dag of voor de kinderen om mee te nemen naar school.
    6. Variatietip? Vervang banaan voor spinazie en mix deze met ei en beslag tot een heerlijke ijzerrijke pannenkoek maaltijd. 

Het blijkt dat het recept voor deze ei-banaan pannenkoekjes niet onontdekt is. Er zijn online meerdere versies van te vinden! Het is met 2 ingrediënten natuurlijk ook zo makkelijk om te maken. Daarnaast is het super goedkoop, want je hebt maar 1 ei en 1 banaan nodig. En met wat lijnzaad, kaneel en geraspte kokos heb je een gezond en vullend ontbijt.

En hoe smaakt het? Deze pannenkoekjes zonder suiker vechten samen met de havermoutpap (overnight oats) om de eer van mijn favoriete ontbijtrecept. Ik vind ze echt geweldig. Ze zijn snel, simpel, gezond en super lekker. Een echte aanrader dus en zeker iets om toe te voegen aan je lijstje ontbijtjes! Varieer ook lekker met de toppings. Het is jouw ontbijtfeestje!