Recepten
Bakken
Glutenvrij
Suikervrij
Taarten
Recette
Suikervrije en glutenvrije appeltaart
Deze taart kun je zonder problemen serveren aan mensen die helemaal niet suikervrij willen of hoeven eten, want ze zullen echt het verschil niet proeven. Ideaal dus voor bijvoorbeeld verjaardagen! De bodem van amandelmeel en rijstmeel is lekker knapperig en niet te zoet. Dat is ook helemaal niet nodig, doordat de vulling van appel en kaneel natuurlijk van zichzelf ook al friszoet is.
Couloir | Gebak |
---|---|
Cuisine | Nederlands |
Portions | 8 personen |
Temps de préparation
Temps de préparation | 35 min |
---|---|
Temps de cuisson | 50 min |
Total | 1 uur, 25 min |
Ingrédients
- Voor de bodem:
- 150 gram kokosolie
- 50 ml agavesiroop
- snufje zout
- citroenrasp van halve citroen
- 210 gram volkoren rijstmeel
- 110 gram amandelmeel
- Voor de vulling:
- 5 grote zoet/zure appels (bijv. Elstar)
- sap van halve citroen
- flink wat kaneel (2 eetlepels)
- Naar smaak rozijnen of noten, ik vind het lekkerder zonder
- Deeg bovenkant:
- 60 gram amandelmeel
- 30 gram rijstmeel
- 25 gram ketanmeel (of gewoon rijstmeel)
- 50 gram kokosolie
- 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel citroensap