Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Vegan Glutenvrij Nagerechten

Vaak kom je op reis in andere landen in aanraking met de meest lekkere gerechten. Ik heb het geluk dat een deel van mijn schoonfamilie Braziliaans is en 2 jaar geleden gingen we er 3 weken op bezoek. In Nederland was ik al wel in bekend gemaakt met een aantal Braziliaanse gerechten, maar eenmaal in Brazilie aangekomen was het alsof ik werd gebombardeerd met lekkers.

Recette

Tapioca pannenkoek met kokos saus

Tapioca pannenkoek met kokos saus is een heerlijke, glutenvrije pannenkoek uit Brazilië. Het tapiocameel zorgt voor een unieke textuur, en de romige kokossaus voegt een subtiele zoetheid toe. Dit gerecht is makkelijk te maken en ideaal voor wie een suikervrije en tarwevrije traktatie zoekt!

Couloir Nagerecht
Cuisine Braziliaans
Portions 1 persoon

Temps de préparation

Temps de préparation 5 min
Total 20 minuten

Ingrédients

  • 140 gram tapiocameel
  • scheutje water
  • 250ml kokosmelk
  • 1 1/2 eetlepel arrowroot
  • 1 theelepel agavesiroop
  • 1 eetlepel kokosrasp

Hoe maak je een tapioca pannenkoek met kokos saus?

    1. Meng in een kom steeds een klein beetje water door het tapioca meel. Tapioca meel is een vreemde substantie, een beetje als maïzena. Het tapiocameel moet met water vermengen en met een vork weer in brokken uiteen te duwen zijn. Als het vloeibaar blijft is het te nat, doe er dan wat meer meel bij.
    2. Als je mooie brokken meel hebt, duw al het meel dan door een fijne zeef in een aparte kom. Zet deze kom apart, dit meel is klaar voor het maken van de crepe.
    3. Doe in een pannetje de kokosmelk, kokosrasp en agavesiroop en breng aan de kook. Laat 5 minuten op zacht vuur koken.
    4. Voeg dan de arrowroot, of maizena, toe en haal van het vuur. Roer af en toe even door tot je merkt dat de saus dikker wordt.
    5. Doe een laagje tapiocameel van ongeveer 2 cm in de pan en druk goed aan. Draai na een aantal minuten (2-3) de tapioca om en laat ook aan de andere kant even bakken.
    6. Leg de tapioca pannenkoek op een bord en schep er met een lepel lekker veel van de kokos saus in. Vouw dan dubbel voordat de pannenkoek koud wordt, hij wordt dan breekbaar. Eet smakelijk