Recepten
Hoofdgerechten
Thais
Recette
Thaise biefstukreepjes
Thaise biefstukreepjes met wokgroenten en noedels is een smaakvol gerecht dat binnen 25 minuten op tafel staat. Malse biefstukreepjes worden gemarineerd in een mix van gember, citroengras, knoflook, sambal en sojasaus, en vervolgens kort gebakken voor een rosé binnenkant. De wokgroenten, zoals broccoli, paksoi, taugé en paddenstoelen, worden knapperig geroerbakt en op smaak gebracht met een saus van sojasaus, gembersiroop en sesamolie. Het geheel wordt geserveerd met chow mein noedels, rode peper, koriander en limoen voor een frisse en pittige touch.
Couloir | Hoofdgerecht |
---|---|
Cuisine | Thais |
Portions | 3 personen |
Temps de préparation
Temps de préparation | 25 min |
---|---|
Total | 25 minuten |
Fournitures
- Hakmolen
- Wok
- Pan
Ingrédients
- 2 biefstukken
- 1 paksoi
- 1 kleine broccoli
- 150 g taugé
- 75 g shii-take
- 75 g oesterzwammen
- 1/2 rode peper
- handje verse koriander
- 3 el sojasaus
- 2 el gembersiroop
- 1 el sesamolie
- wokolie
- 1 teen knoflook
- halve verpakking chow mein noedels
- 1/2 limoen
- Voor de marinade:
- 2 cm gember
- 1 stengel citroengras
- 2 tenen knoflook
- 1/2 el sambal oelek
- 1 citroen
- 1 el kokosbloesemsuiker (of rietsuiker)
- 1 el sesamolie
- 3 el sojasaus