Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Bijgerechten Glutenvrij Suikervrij

Als afsluiter van mijn vakantie in Griekenland (vandaag vlieg ik weer terug naar Nederland) hierbij mijn favoriete recept Voor Griekse tzatziki met geitenyoghurt. Tzatziki is één van mijn guilty pleasures; ik ben er helemaal weg van. Deze variant is met geitenyoghurt in plaats van de normale Griekse (koeien) yoghurt. Het is een recept van mijn moeder, die het op haar beurt weer heeft gekregen van mijn tante, die al 30 jaar in Griekenland woont met mijn Griekse oom. Een origineel Grieks receptje dus!

Recette

Tzatziki met geitenyoghurt

Dit is een origineel Grieks recept voor tzatziki! Heerlijk bij gepofte aardappelen of op een stukje brood.

Couloir Saus
Cuisine Grieks
Portions 1 kom

Temps de préparation

Temps de préparation 25 min
Total 25 min

Ingrédients

  • 250 geitenyoghurt
  • halve komkommer, grof geraspt
  • 3 tenen knoflook
  • verse dille ( of gedroogde dille )
  • zout en peper

Tzatziki met geitenyoghurt

    1. Rasp de komkommer grof, bestrooi met wat zout en laat een kwartiertje uitlekken in een zeef
    2. Doe de geitenyoghurt in een schaaltje. Knijp het overige vocht uit de komkommer en doe deze bij de yoghurt.
    3. Knip de dille fijn met een schaar boven het schaaltje yoghurt en komkommer en breng op smaak met wat peper en zout.
    4. Pers de knoflooktenen met een knoflookpers en doe dit ook bij de tzatziki. Meng goed door. Gebruik je de normale (dikke) Griekse yoghurt? Doe er dan eventueel een beetje olijfolie bij.