Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Bakken Vegan Glutenvrij

Wat ik het meeste mis, nu we bijna 4 weken zonder keuken zitten? Mijn oven! Oh en de kraan, want iedere keer met je kopjes naar de badkamer om af te wassen, is niet zo handig. Maar een oven mis ik echt enorm. Ik kan ook niet wachten tot we straks ook nog een combi-stoomoven hebben, dat is al helemaal gaaf! Voordat de keuken eruit ging, bakte ik op de valreep nog deze heerlijke vegan kaneelcake met appel. 

Recette

Vegan kaneelcake met appel

Een lekkere en machtige cake, ideaal als tussendoortje. Ook in een glutenvrije variant.

Couloir Tussendoortje
Cuisine Nederlands
Portions ca 10 plakjes

Temps de préparation

Temps de préparation
Temps de cuisson 30 min
Total 45 min

Fournitures

  • Springvorm

Ingrédients

  • 150 gram ongezouten cashewnoten
  • 3 dadels
  • 150 ml plantaardige melk
  • 1 banaan
  • 100 gram speltmeel of glutenvrij meel
  • 1 theelepel wijnsteen bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • optioneel: 1 appel

Vegan kaneelcake met appel

    Hoe maak je vegan kaneelcake met appel?

    1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
    2. Ontpit de dadels en doe deze met de cashewnoten en melk in de foodprocessor of keukenmachine. Maal fijn. Voeg dan de banaan en meel toe, bakpoeder, zout en kaneel. Meng tot een egaal mengsel.
    3. Vet de springvorm in met een beetje (kokos)olie. Stort het beslag in de vorm en bak in ongeveer 30-35 minuten gaar.
    4. Garneer eventueel met wat stukjes appel en een beetje agavesiroop. Enjoy!

Ik maakte deze kaneelcake met speltmeel. Voor een glutenvrije variant vervang je het speltmeel door amandelmeel of boekweitmeel. Het is een behoorlijk ‘zware’ cake, niet erg luchtig (als je een luchtige cake wilt, moet je deze gluten- en suikervrije cake van oma eens proberen), maar wel érg lekker!

Dit recept zag ik trouwens bij een andere serie veganistische recepten voorbijkomen. En het leek me véél te lekker om niet te proberen. Je kunt de cake afgedekt een aantal dagen in de koelkast bewaren. Ik vond het koud ook erg lekker smaken, hoewel de cake wel wat stevig wordt van structuur.