Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Recepten Vegan Glutenvrij Suikervrij Lunch Soep

Eigenlijk at ik niet vaak mosterdsoep, tot ik vorig weekend op een schapenboerderij een heerlijke verse mosterdsoep at. Die was zo lekker dat ik me afvroeg waarom ik dat nooit zelf maak. Deze vegan mosterdsoep is heerlijk puur, niet scherp en bevat geen zuivel. Wat versgebakken mini speltbroodjes erbij om in de soep te dopen en je hebt een heerlijke maaltijd! Hier vind je het recept om zelf speltbroodjes te maken.

Recette

Vegan mosterdsoep

Dit recept is snel en makkelijk. Met deze heerlijke soep is jou diner compleet! Probeer eens wat anders en maak deze mosterdsoep!

Couloir Voorgerecht, lunch, hoofdgerecht
Cuisine Nederlands
Portions Voor ca. 4 personen

Temps de préparation

Temps de préparation 20 min
Total 20 min

Ingrédients

  • 500 ml groentebouillon
  • 2-3 eetlepels grove mosterd (proef even en voeg naar smaak meer toe)
  • 125 ml sojaroom (of een andere plantaardige kookroom)
  • 15 gram rijstbloem
  • 15 gram kokosolie
  • 1,5 eetlepel arrowroot of 1 eetlepel maizena
  • eventueel een takje bieslook of basilicum

Vegan mosterdsoep

    1. Doe in een grote soeppan de kokosolie, laat warm worden en doe hier het rijstbloem bij. Laat even bakken: dit dient om de soep wat meer structuur te geven. Doe er vrij snel de bouillon bij.
    2. Doe de mosterd en sojaroom in een apart kommetje en roer goed door tot het een egaal geheel is. Voeg dit dan bij de bouillon in de pan.
    3. Breng aan de kook en laat 5 min. borrelen. Voeg dan de arrowroot toe en roer even goed door. Laat de soep afkoelen en garneer met wat verse bieslook of basilicum.