Recepten
Soepen
Lunch
Hoofdgerecht
Glutenvrij
Recette
Vegetarische linzensoep
Vegetarische linzensoep is een voedzame en hartige soep, boordevol groenten en smaakvolle kruiden. Wortelen, zoete aardappel, bleekselderij, linzen en kikkererwten vormen de basis van deze glutenvrije soep. Het geheel wordt gekruid met paprikapoeder, komijn, oregano en tijm, en geserveerd in een smaakvolle groentebouillon. De soep kan zowel in een soeppan als in een slowcooker worden bereid, en is een heerlijke keuze voor lunch of diner. Perfect voor een gezonde en vullende maaltijd.
Couloir | Hoofdgerecht, lunch |
---|---|
Cuisine | Nederlands |
Portions | Voor 4 personen |
Temps de préparation
Temps de préparation | 40 min |
---|---|
Total | 40 minuten |
Fournitures
- Soeppan of kookpan
- Slowcooker
- Soepkommen
- Keukenmes
- Snijplank
Ingrédients
- 2 wortelen
- 2 bleekselderij stengels
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- 1 zoete aardappel
- 400 gram kikkererwten (uit blik)
- 400 gram linzen (uit blik)
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1,5L groentebouillon (glutenvrij)