Hoofdgerechten
Vegan
Recepten
Recette
Zelf falafel maken
Zelfgemaakte falafel is eenvoudig te bereiden en vol van smaak! Met kikkererwten, knoflook, peterselie, en specerijen zoals komijn en paprikapoeder maak je een heerlijk gerecht. Bak de falafel in olijfolie of kokosolie en serveer ze op pappadums voor een knapperige bite. De soja-yoghurt-komijn dip, op smaak gebracht met citroen en sambal, maakt het geheel compleet. Ideaal voor een snelle en gezonde maaltijd, geïnspireerd op de Indiase en Arabische keuken!
Couloir | Hoofdgerecht |
---|---|
Cuisine | Indiaas/Arabisch |
Portions | 4 personen |
Temps de préparation
Temps de préparation | 5 min |
---|---|
Total | 25 minuten |
Fournitures
- Keukenmachine of hakmolen
Ingrédients
- Falafel:
- 1 blikje kikkererwten (netto gewicht 410 gram)
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes peterselie
- 1 eetlepel arrowroot (of maizena)
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ rode peper
- 1 snufje zout en peper
- 1 scheut olijfolie (of kokosolie)
- Soja yoghurt-komijn dip:
- 250 ml magere soja yoghurt (of normale yoghurt)
- 3 eetlepels sambal (naar smaak)
- 1 ½ theelepel komijnpoeder (naar smaak)
- ½ citroen