Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Hoofdgerechten Bijgerecht Snacks Vegetarisch Glutenvrij Recepten Vegan

Een lekker patatje mayo is niet weg te denken uit de Nederlandse cultuur. Zo’n puntzak vol zoute en krokante frietjes met een lekkere klodder saus. Helaas is dit niet echt een bewuste keuze, maar dat betekent niet dat je frieten volledig hoeft te missen. Friet van zoete aardappel is namelijk een heerlijk alternatief! Ze zitten boordevol complexe koolhydraten die je een verzadigd gevoel geven, de lage Glycemische Index houdt de bloedsuikerspiegel stabiel, en ook zit de zoete aardappel vol vitamine C en vitamine B6!

Recette

Zoete aardappel friet

Deze zoete aardappelfriet is een gezonde en smaakvolle variant van gewone friet. Met tijm, oregano en zeezout zijn ze heerlijk knapperig uit de oven. Perfect als bijgerecht of snack, en in combinatie met een frisse salade helemaal compleet!

Couloir Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands
Portions 2 personen

Temps de préparation

Temps de préparation
Temps de cuisson 40 min
Total 50 minuten

Fournitures

  • Frietsnijder of schilmesje
  • Bakplaat met bakpapier
  • Diepe borden

Ingrédients

  • 4 zoete aardappels
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel zeezout
  • 3 eetlepels verse tijm

Hoe maak je zoete aardappel friet?

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
    2. Was de aardappels en snij ze in frieten. Ze kunnen zowel met als zonder schil, maar ik vind het schilletje wel lekker.
    3. Meng de olijfolie met de oregano, tijm en het zeezout. Hussel daar de frietjes doorheen. Ik zorg altijd dat ik ze goed omhul in het olijfolie en kruidenmengsel, zo worden ze lekker knapperig.
    4. Verspreid de frietjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten.  Draai hierna de frietjes om en bak nog eens 20 minuten. Hierna zijn ze klaar om te eten! Lekker met zelfgemaakte mayo (van ei(dooier), (wite wijn) azijn, zonnebloemolie, mosterd en zout).

    En lekker frietje? Maak er een salade bij voor een gezond en smakelijk geheel.Eet smakelijk namens team Cookinglife, jouw adres voor recepten en kookbenodigdheden