Cookinglife Snijplank met sapgeul 35 x 25 x 0.85 cm - Groen
Voorkom beschadigingen op uw aanrecht en maak gebruik van een snijplank. Bekijk de handige snijplanken van bekende merken als Joseph Joseph en Cosy & Trendy bij Cookinglife.
Snijplank
Om het dagelijkse snijwerk gemakkelijker te maken in de keuken, maakt u gebruik van een snijplank. Dit voorkomt niet alleen beschadigingen op het aanrecht, maar het gebruik van een snijplank is ook hygiënischer. Bij Cookinglife vindt u diverse snijplanken, voor het fijne of het grovere snijwerk.
Houten snijplank
Een houten snijplank is zeer geliefd onder professionele koks. Dit komt doordat het zachte materiaal de messen scherp houdt. Daarnaast heeft hout prettige snij eigenschappen. Een snijplank van bamboe neemt nauwelijks vocht op waardoor er geen scheuren in de plank ontstaan.
Kunststof snijplank
De kunststof snijplanken zijn er in verschillende uitvoeringen en diverse kleuren. Dit heeft alles te maken met het snijden van uw producten op een hygiënische wijze. Een kunststof snijplank is goed schoon te maken en gaat nog jaren mee. Op deze pagina vindt u onder andere flexibele planken, licht- of zwaargewicht snijplanken. Onder andere van het merk Joseph Joseph en Cosy & Trendy.
Snijplankenset
Werkt u in de horeca? Dan bent u vast en zeker bekend met HACCP voorschriften in de keuken. HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points en is een risico inventarisatie voor voedingsmiddelen. U kunt thuis ook prima HACCP regels toepassen in uw keuken. Hierbij kunt u denken aan het gebruik maken van kunststof snijplanken.
Bij Cookinglife vindt u snijplanksets in verschillende kleuren van het merk Joseph Joseph. De snijplankenset bestaat uit vier verschillende snijplanken in een houder. Elke kleur of afbeelding van de plank staat voor een bepaald type product of ingrediënt. De kleuren van de snijplanken scheiden producten zodat er geen kruisbesmetting gevaar ontstaat en er geen smaak of geur overdracht plaatsvindt tussen producten onderling.
• De witte snijplank gebruikt u voor het snijden van brood.
• De groene snijplank gebruikt u voor het snijden van rauwkost, groentes en fruit.
• De rode snijplank gebruikt u voor het snijden van rauw vlees.
• De blauwe snijplank gebruikt u voor het snijden van vis.
• De bruine snijplank gebruikt u voor het snijden van gegaard vlees.
• De gele snijplank gebruikt u voor het snijden van gevogelte.
Wilt u de HACCP voorschriften ook toepassen in uw eigen keuken? Schaf dan nu een van de snijplanken of snijplankensets aan in onze webshop.