Meer dan 100.000+ klanten gingen u voor
Gratis verzending boven de € 59,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Meer dan 100.000+ klanten gingen u voor

Joke Boon

Even voorstellen 

Graag stel ik me hierbij even aan je voor. Ik ben Joke Boon en koken en schrijven over eten zijn mijn lust en leven. Ik breng veel tijd in mijn keuken door, om nieuwe recepten uit te testen en om lekkere gezonde maaltijden te koken. Voor mijn gezin en alle aanloop. Mijn motto is: iedereen kan en mag mee eten. En daarom kook ik altijd in ruime mate en vaak meerdere gerechten. In mijn koelkast staat altijd wel een restje voor een kind dat ‘s avonds laat thuis komt en hongerig is of voor een bezoeker. Ik denk dat lekker, gezond en goed eten de basis is voor een gezond en optimaal leven. Net zoals een lekker gerecht begint bij goede ingrediënten is ook goed materiaal in de keuken onontbeerlijk. Online kopen kent vele voordelen, maar kent misschien soms ook een klein nadeel. Soms weet je niet precies waarvoor een item kan dienen of wat voor jou de beste keus is. Met mijn blogs wil ik, net zoals een winkeljuffrouw, je inspireren en laten zien wat ik allemaal gebruik in mijn keuken. En dat is een kleine keuken, een heel gewone zelfs, maar wel met fijn gereedschap want…..een goed begin is het halve werk.                          

 

Een goed begin is het halve werk.                         

Het alom bekende spreekwoord ‘een goed begin is het halve werk’ gaat beslist op daar waar het eten en koken betreft. Eten is zoveel meer dan maagvulling; eten is emotie, liefde voor jezelf én het leven. Koken voor jezelf, je gezin, familie en vrienden is dan ook een uiting van liefde en zorg voor dat wat je dierbaar is. Daarbij horen natuurlijk de beste ingrediënten die je je kunt veroorloven en het allerbeste gereedschap. Over lekker eten en dat gereedschap zal ik je in mijn blogs vertellen aan de hand van persoonlijke ervaringen en recepten. Het is fijn dat er op Cookinglife zo’n enorm breed assortiment te vinden is en dat voor elke portemonnee. Zodat je telkens een voor jou passende keus voor een product van topkwaliteit kunt maken. Ik hoop dat je al kokend en etend het leven zult vieren. Dat doe ik ook, lees maar op Boonappetit!

Hieronder ziet u de producten die Joke Boon bespreekt, onder de producten kunt uw haar blog verder lezen.

Filter op:
Toon alleen voorradige producten

Joke Boon

Grillen is wat wij tijdens de juli maand willen!

Net als ik zie en hoor je het vast overal om je heen: bij de eerste zonnestralen breekt voor velen de tijd aan om lekkerte gaan bbq’en. Dat is natuurlijk heerlijk want lekker buiten zitten en eten is fijn en zorgt voor een instant vakantiegevoel. Maar natuurlijk heeft niet iedereen een tuin, balkon of tijd om op een doordeweekse zomerse dag de bbq te ontsteken.

Grillpan, grillplaat en plancha

Persoonlijk vind ik daarom de grillpan een erg fijn alternatief. Een grillplaat stoort zich niet aan het weer en kun je op elk moment van de dag (geen rookoverlast voor de buren zoals bbq) en ongeacht het weer gebruiken en dat het hele jaar rond. Ik maak graag mijn zelfgemaakte bonenburgers recept klaar op de plancha, dat is een grillplaat zonder ribbeltjes. Het broodje leg ik er meteen naast, dan wordt dat lekker knapperig. Ideaal, ook voor een pannenkoekje of een gebakken omelet. Voor vleesgerechten gebruik ik graag een ribbelgrillplaat. Zo’n grill streepje vind ik erg leuk staan en is een knipoog naar de bbq. De xl grillplaat van Le Creuset vind ik daarom zo ideaal; aan de ene zijde een ribbelgrillpan aan de andere zijde vormt door zijn gladde kant een plancha. Bovendien is hij royaal van formaat en dat is handig voor als je met meerdere personen bent. 

Hamburgerpers, scherp mes, keuken- en wildschaar

Burgers zoals bonenburgers en hamburgers kun je heel makkelijk zelf maken, handig hupmiddel hierbij vind ik de hamburgerpers. Deze geeft je burger niet alleen een perfect burgeruiterlijk maar alle burgers hebben zo ook hetzelfde formaat en dat is handig bij het garen. Ook spiesjes zijn erg lekker op de grillplaat. En die maak je natuurlijk ook zelf. Om vlees klein te snijden kun je een scherp mes of – zoals ik doe – een goede keuken- of wildschaar gebruiken. Een schaar is in de keuken voor veel meer te gebruiken dan alleen het openknippen van verpakkingen. Waar je bevroren vlees, heel handig, met een scherp mes snijdt, gaat dat bij ontdooid vlees vaak moeizamer. Dan biedt de keuken- of wildschaar uitkomst: de Wusthof keuken- of wildschaar knipt moeiteloos het vlees in mooie gelijkmatige blokjes. Want, juist bij vlees is het van belang dat het goed gesneden wordt. 

De Wusthof wildschaar is een topper, prachtig om te zien, hij ligt erg prettig in de hand, is niet te zwaar en knipt écht alles. Dat vind ik bijvoorbeeld als we kip eten erg fijn. Deze schaar knipt ook moeiteloos door botjes. Een hele gebraden kip aansnijden geeft vaak een rommelig resultaat en een hoop spatten. Met de wildschaar knip je heel efficiënt de kip in gelijke delen. 

De blokjes vlees kun je na het marineren heel handig op stalen spiesen rijgen of zoals ik doe aan een zogeheten grillspies twister, dat is een flexibele spies die extra lang is (74 cm) zodat je er lekker veel aan kunt rijgen. Behalve vlees rijg ik er ook minitomaatjes en partjes ui aan. Grillen is een vetarme manier van bereiden. Toch bestrijk ik mijn vlees, vis en groente heel licht met wat kruidenolie in, dat gaat heel handig met een bakkwast of met zo’n superhandige olieverstuiver. (Die is ook handig bij het invetten van een bakblik.) En als u spiesjes of burgers van de grill komen, presenteer ze dan op een mooi bord. Want écht van een mooi bord krijgt elk gerecht meteen allure. Ik ben zelf verrukt van de serie Maxwell & Williams cottage blossom.

Laat het u in ieder geval smaken, Boonappetit!