Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar uw nummer 1 kookwinkel
Recepten Vegan Suikervrij Glutenvrij

Soms wordt weleens vergeten hoe zoet fruit van zichzelf is. Zo moet je in de supermarkt goed zoeken naar suikervrije appelmoes, terwijl ik me dan juist afvraag waarom er suiker is toegevoegd aan de ‘standaard’ appelmoes. Echt, appels zijn al zoet genoeg; daar hoeft heus geen suiker meer bij om een lekkere appelmoes te maken. Afgelopen kerst maakte mijn moeder deze suikervrije appel-mango compote en omdat die zo lekker is, deel ik het recept maar al te graag. Super simpel om te maken, ontzettend lekker en doordat je geen suikers of andere ingrediënten toevoegt, heerlijk puur. Een echte verwennerij!

Recept

Appel-mango compote

Doe lekker twee eetlepels compote door je kwark heen, eet het als toetje of gebruik het als bijgerecht!

Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties Voor ca. 4 porties

Bereidingstijd

Bereidingstijd 1 uur 5 min
Totaal 1 uur 5 min

Ingrediënten

  • 700 gram appel, geschild in stukjes
  • 1 rijpe mango, in stukjes
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 100 ml pure appelsap
  • 1 kaneelstokje

Appel-mango compote

    1. Schep de blokjes mango met de stukjes appel in een pan om met de appelsap, gember en kardemom. Laat dit 15 minuten koken met het kaneelstokje tot een grove moes en laat afkoelen.
    2. Maal eventueel het kaneelstokje fijn en voeg weer toe, of roer een theelepeltje gemalen kaneel door de compote.
    3. Eet smakelijk!