Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar uw nummer 1 kookwinkel
Recepten Vegan Suikervrij Bakken Glutenvrij

Deze appelrepen zijn te gek. Ze zitten vol goede voedingsstoffen, zijn super makkelijk te maken en daarom een hartstikke gezond tussendoortje. Tel daar nog eens bij op dat ze gemakkelijk te verpakken zijn om mee te nemen ergens naartoe en volgens mij is ‘ie dan perfect. Gebruik havermout met een glutenvrij keurmerk en je repen zijn glutenvrij, veganistisch en suikervrij.

Recept

Appelrepen

Maak een hele berg en bewaar ze in de koelkast; dan heb je altijd even een snel én gezond tussendoortje!

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties 10 - 12 repen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Oventijd 25 min
Totaal 1 uur

Ingrediënten

  • 115 gram pecannoten
  • 150 gram (glutenvrije) havervlokken
  • 200 gram ontpitte medjoul dadels
  • 2 theelepels kaneel
  • snuf zout
  • 2 appels

Appelrepen

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
    2. Ontpit de medjoul dadels en doe ze even 15 minuutjes in een bakje met water om zacht te laten worden.
    3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hier de pecannoten en havermout over. Bak 15 minuutjes in de oven.
    4. Giet de dadels af en doe deze in een foodprocessor (of staafmixer) en doe hier ook de appels bij (snijd deze eerst even wat kleiner). Maal fijn.
    5. Doe er dan de havervlokken en pecannoten bij, en het kaneel en zout en maal tot een geheel.
    6. Pak een brownie bakvorm of andere vierkante bakvorm met iets verhoogde rand en doe hier bakpapier in. Verspreid het appelmengsel over het bakblik en druk aan.
    7. Bak nog 20 minuutjes op 175 graden in de oven. Laat even afkoelen en snijd dan in repen. Je kunt ze in een luchtdicht bakje een aantal dagen bewaren (in de koelkast).