Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10 jaar meer dan 1 miljoen klanten
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
4.8 Trusted Shops 21.947 reviews
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10 jaar meer dan 1 miljoen klanten
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL

Paella maken? Met dit recept voor 4–6 personen zet je in één pan een authentiek Spaans gerecht op tafel. Heerlijk met kip, chorizo en zeevruchten.

Recept

De Perfecte Paella uit één pan

Authentiek paella recept voor 4–6 personen. Makkelijk te bereiden en vol van smaak met kip, chorizo en zeevruchten.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Spaans
Porties 4–6 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 40 minuten
Totaal 50 minuten

Benodigdheden

  • Paellapan
  • Houten lepel
  • Gasbrander of barbecue

Ingrediënten

  • 300 g kip in stukken
  • 150 g chorizo, plakjes
  • 200 g garnalen
  • 500 g mosselen
  • 1 rode + 1 gele paprika
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 300 g paellarijst (bomba of calasparra)
  • 750 ml kippenbouillon
  • Saffraandraadjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • Olijfolie, zout, peper
  • Citroenpartjes

Basisrecept Paella

    1. Voorbereiden: Zet de paellapan (bijv. Blackwell Paellapan Plaatstaal ø 34 cm) op middelhoog vuur en verwarm de olijfolie.
    2. Vlees & worst: Bak de kipblokjes rondom goudbruin. Voeg de plakjes chorizo toe en bak kort mee. Haal beide uit de pan en zet apart.
    3. Groenten: Fruit de ui en knoflook tot glazig. Voeg de paprika en tomatenblokjes toe en laat enkele minuten sudderen.
    4. Rijst: Roer de paellarijst erdoor tot de korrels glanzen in de saus.
    5. Bouillon & kruiden: Schenk de warme bouillon erbij en voeg saffraan en paprikapoeder toe. Breng op smaak en leg de kip en chorizo terug in de pan.
    6. Garen: Laat de rijst 18–20 min zacht garen zonder te roeren zodat een krokant korstje (socarrat) ontstaat.
    7. Zeevruchten: Voeg na 10 min de garnalen en mosselen toe. Dek losjes af en laat garen tot de mosselen open zijn en de garnalen roze.
    8. Afronden: Haal de pan van het vuur, dek af met een theedoek en laat 5 min rusten.
    9. Serveren: Serveer met citroenpartjes en eet direct uit de pan.